Hlavní obsah

Prezident Zeman si prohlédl Síň slávy českého hokeje

Praha

Prezident Miloš Zeman si dnes prohlédl Síň slávy českého hokeje, která byla nedávno otevřena u pražské O2 areny. Při návštěvě dostal šálu a dres české reprezentace a zapsal se do pamětní knihy. Poté si s přítomnými připil pivem na úspěch českého mužstva jak v dnešním zápase s Francií, tak i v dalších utkáních mistrovství světa.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Prezident Miloš Zeman (druhý zleva) navštívil Síň slávy českého hokeje v pražském obchodním centru Galerie Harfa. Vlevo prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a uprostřed legendární brankář Dominik Hašek.

Článek

Zemana Síní slávy provázeli mimo jiných prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a legendární hokejový brankář Dominik Hašek. S ním Zeman probíral jeden z vítězných gólů jeho spoluhráče Jiřího Šejby či nevděčný úděl brankářů, jejichž úspěšné zákroky jsou na televizních obrazovkách zobrazovány podstatně méně než situace, kdy jsou překonáni. S uspokojením pak sledoval záběry Haškových zákroků při kanadských nájezdech na olympiádě v Naganu.

Od Haška dostal Zeman reprezentační dres s podpisy členů národního mužstva. Při pohledu na velikost dresu prezident slíbil, že pokud mu nebude, tak zhubne. Zaujal ho také dres Jaroslava Holíka z roku 1969, na němž rudá hvězda nad lvem v tehdejším státním znaku byla přelepena páskou na protest proti sovětské okupaci Československa.

Síň slávy kromě trofejí z české hokejové historie i současnosti nabízí interaktivní instalace. Příchozí si mohou vyzkoušet virtuální kluziště a hokejové trenažéry včetně střelby na brankáře. Pomocí interaktivního displeje si mohou prohlédnout kompletní biografii hráčů, jejich statistiky a fotografie. Mohou si také nechat promítnout nebo poslechnout si úryvky rozhlasových reportáží připomínajících slavné kapitoly československého a českého hokeje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.