Hlavní obsah

Devět bodů je nádherných, kvituje kouč Rulík postup Litvínova v Lize mistrů

Litvínov

S bravurou a nečekanou jistotou si počínají hokejisté Litvínova v Lize mistrů. V nejkratším možném termínu, už po třech odehraných zápasech, si zajistili postup ze základní skupiny do další fáze evropské soutěže. Trenér Radim Rulík kvituje dílčí úspěch i z toho důvodu, že jde o dobrou reprezentaci českého hokeje v podání úřadujícího mistra extraligy.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Julien Baylacq (vlevo) z Grenoblu a litvínovský obránce Tomáš Pavelka.

Článek

Jste potěšen dosavadním vítězným tažením mužstva?

Myslím, že se sluší, aby český mistr zvládl základní skupinu. Neznali jsme sílu soupeřů, protože jsme je nikdy neviděli. Jen jsme věděli, že Grenoble je špičkovým týmem Francie a Espoo Blues pátým celkem finské ligy. Když zhodnotím první tři kola, tak devět získaných bodů je nádherných.

Co bylo základním stavebním kamenem úspěšné série?

Dvě vítězství venku po sobě. Zaměřili jsme se v nich na vlastní výkon. A osvědčil se nám i model soutěže. Obě utkání u soupeřů jsme odehráli během tří dnů - v pátek a v neděli - a stačil na to jeden výjezd s přesunem z Francie do Finska a zpátky do Litvínova.

Takže s Ligou mistrů jste spokojený nejen po výsledkové stránce?

Zatím nám to vyhovuje. Každá konfrontace je užitečná. Grenoble je velice snaživý tým. Naši hráči poznali, že pokud něco vypustí a myslí si, že to uhrají s menším nasazením a pohybem, tak soupeř toho dokáže využít. Když ne góly, tak šancemi, které pak musíme řešit. Kdybychom takhle hráli proti Espoo, asi by nás ztrestali v obraně.

A co vyloučení?

Venku jsme jich neměli tolik, což bylo v pořádku. Doma se pak někteří kluci domnívali, že rozhodčí něco nepískne, ale oni to pískali. V ohledu disciplíny se musíme zlepšit.

Je Liga mistrů příslibem i pro extraligu?

Přece jen o úspěšnosti Litvínova se rozhoduje v tuzemské soutěži. Ta ukáže, jak na tom jsme. Každopádně se koncentrujeme na extraligu. Budeme dál trénovat a 6. září hrajeme v Lize mistrů ještě s Blues Espoo.

n Vrátí se do litvínovského kádru obránce Tomáš Frolo? Byl v přípravě Slovanu Bratislava, kde s ním údajně nepočítají, a hledá si angažmá.

Na to by měl dát odpověď manažer klubu. Nejsem kompetentní se k tomu vyjadřovat.

Reklama

Související témata:
  1 : 3 Slovensko - Česko 1 : 3 56. min Živě
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  3 : 0 Třinec - Pardubice 3 : 0 přestávka Živě
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 13. min Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko