Hlavní obsah

Kariéra v ohrožení? Réway místo kempu Montrealu skončil v nemocnici

Bratislava

Talentovaný slovenský hokejista Martin Réway (21) chtěl letos zkusit štěstí v kempu týmu NHL Montreal Canadiens. Místo toho však skončil na jednotce intenzivní péče nemocnice v Martině.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Martin Réway ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

„Martin měl výbornou letní přípravu. Makal velmi tvrdě a do kempu Montrealu se těšil. Žel, momentálně leží v nemocnici," citoval deník Nový čas kondičního trenéra Romana Švantnera. „Mohu potvrdit, že ho před několika dny převezli z nemocnice v Dolném Kubíně do Martina. O jeho stavu jsme informovali vedení Montrealu, kde se měl v těchto dnech hlásit. Kemp už nestihne," dodal hráčův agent Peter Kadleček.

Podle slovenských médií souvisí jeho hospitalizace s problémy se srdečním svalem. Nový čas tvrdí, že Réway překonal virové onemocnění. Mluví se také o nedoléčeném zápalu plic, který mohl způsobit zápal srdečního svalu.

Nemocnice vydala na informace o Réwayově zdravotním stavu embargo. „Pacient si nepřeje, abychom informovali veřejnost. Mohu pouze potvrdit, že leží na jednotce intenzivní péče na klinice pneumologie a ftizeologie," konstatovala mluvčí martinské nemocnice Katarína Kapustová.

Bývalý útočník Sparty měl v těchto dnech odletět do zámoří, kde ho v kempu Montrealu čekal boj o místo v sestavě nejslavnějšího kanadského týmu. Réway velmi toužil po NHL a po nabídce Montrealu na poslední chvíli zrušil předběžnou dohodu se slovenským zástupcem v Kontinentální hokejové lize Slovanem Bratislava.

Nový čas konstatuje, že pokud má Réway problémy se srdečním svalem, může vynechat celou sezónu a ohrožena může být i jeho další hokejová kariéra. Podobné problémy měl jeho bývalý spoluhráč ze Sparty brankář Rastislav Staňa, který laboroval 18 měsíců a následně ukončil profesionální kariéru.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 Česko - Švédsko 0 : 2 dohráno
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
  Česko - Švýcarsko dnes 16 : 00
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.