Hlavní obsah

Hokejovou reprezentaci doplnili další hráči, Hnilička nebude

PRAHA

Sedm hráčů z týmů Liberce a Českých Budějovic, tedy vyřazených semifinalistů hokejové extraligy posílí českou hokejovou reprezentaci v přípravě na mistrovství světa. Pozvánku dostala liberecká dvojice Lukáš Zíb a Lukáš Pabiška a pětice z Českých Budějovic Petr Gřegořek, Kamil Brabenec, Jindřich Kotrla, Štěpán Hřebejk, a Viktor Hübl.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Alois Hadamczik na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Všichni nově povolaní hráči se k týmu připojí v pondělí na srazu v Prostějově. Hokejová reprezentace se momentálně připravuje v Kravařích na Opavsku. Ve čtvrtek ale dostanou hráči volno a opět se sejdou po víkendu. V následujícím týdnu je poté čekají první dva přípravné zápasy proti Švýcarsku - ve čtvrtek v Olomouci a v pátek v Prostějově.

Hlavní trenér národního týmu Alois Hadamczik však už nemůže počítat s brankářem Milanem Hniličkou, který se omluvil pro zranění ramene. "Měl problémy s ramenem, které se během play-off opět zhoršily. V zápasech bylo i vidět, že ho ruka bolí a že není zdravotně úplně v pořádku," uvedl Hadamczik v oficiální tiskové zprávě.

Reprezentační kouč je momentálně ve Švýcarsku, kde bude sledovat finále tamní ligy mezi Davosem a Bernem, ve kterém se může představit až šest českých hokejistů.

Aktuální složení hokejové reprezentace:
Brankáři:
Roman Čechmánek (Třinec), Adam Svoboda (Slavia Praha),
obránci:
Jan Výtisk (Třinec), Tomáš Žižka (Slavia Praha), David Nosek (Zlín), Lukáš Zíb (Liberec), Petr Gřegořek (České Budějovice), Josef Hrabal (Čerepovec/Rus.), Miroslav Blaťák (Mora/Švéd.),
útočníci:
Kamil Brabenec, Jindřich Kotrla, Štěpán Hřebejk, Viktor Hübl (všichni České Budějovice), Ivan Rachůnek, Martin Záhorovský, Pavel Kubiš (všichni Zlín), Jaroslav Bednář, Roman Červenka (oba Slavia Praha), Martin Růžička (Znojmo), Lukáš Pabiška (Liberec), Josef Straka (Lukko Rauma/Fin.), Ivan Huml (Mora/Švéd.).

Reklama