Hlavní obsah

Hokejisty čeká v Praze generálka s Finy

PRAHA

V nejsilnější možné sestavě mají sehrát čeští hokejisté poslední zápas před cestou na světový šampionát. V sobotu v 17:30 hodin na ledě pražské Sazka Areny je čeká odveta o 3. místo v Euro Hockey Tour s Finy. Trenér Alois Hadamczik plánuje nasadit už všechny opory mužstva, chystajícího se na MS v Rusku, přičemž Výborný, Čajánek či Michálek obléknou reprezentační dres v této sezóně vůbec poprvé.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Z pátečního tréninku vyplynula tato sestava: Čechmánek – Hamr, Čáslava, Pilař, Šmíd, Klesla, Blaťák, Z. Michálek, Barinka – P. Sýkora, Výborný, J. Hlinka – Bednář, Marek, Čajánek – Irgl, J. Novotný, Hubáček – Tenkrát, Plekanec, Olesz – Balaštík.

Zbyněk Michálek je připraven nastoupit, i když má bolestivě nastřelený kotník ze závěru NHL. „Hodinový trénink jsem zvládl v plné intenzitě. Každým dnem se to zlepšuje, jsem schopen hrát a do mistrovství to bude dobré. Zjistil jsem, že nemá smysl ani nohu tejpovat, ničemu to nepomohlo,“ prozradil obránce.

Otazník nad Sýkorou 

Menší otazník visí nad nejlepším extraligovým střelcem Petrem Sýkoru, který v pátek sice absolvoval celý trénink, ale po něm mluvil pardubický účník dost neurčitě: „Nevím, jestli budu hrát, rozhodne až sobotní rozbruslení. Nejde jen o bolesti zad, je toho víc, ale přes noviny to probírat nechci.“

V Euro Hockey Tour skončil národní tým, který první zápas v Helsinkách prohrál 0:1, už třikrát po sobě poslední a pokud chce letos získat finanční prémii 15 tisíc eur za bronz, musí v sobotu doma zvítězit, aby si vynutil prodloužení, případně nájezdy, přičemž teprve vítězství i v této části hry mu zajistí třetí místo. Finům k němu stačí i remíza nebo při porážce v základní hrací době úspěch pak v nastavení.

„Musíme se zlepšit v zakončení. Máme sice chytrost, ale chybí nám zarputilost. Předváděli jsme v Helsinkách velmi dobrý hokej, opticky byli víc na puku a předvedli nasazení i agresivitu v osobních soubojích, ale nemůžeme pominout, že hokej se hraje na góly a ty jsme nedali hlavně proto, že nám scházel důraz v koncovce. Nevnutili jsme se silou před branku Finů,“ uvažoval Hadamczik o herním projevu týmu.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko