Hlavní obsah

Štefana nahradí v reprezentaci nováček Langhammer

PRAHA

Třiadvacetiletý útočník pražské Sparty Jakub Langhammer byl jako třetí nováček povolán do hokejové reprezentace, kterou čekají na úvod sezóny dvě přípravná utkání proti Německu. V týmu nahradí Patrika Štefana.

Článek

Jednička draftu z roku 1999 se sice dohodla na smlouvě se švýcarským Bernem, ale až do 11. září bude v Severní Americe doufat v nový kontrakt s některým z klubů NHL. O změně v nominaci informoval server hokej.cz.

Štefan hrál naposledy v Dallasu, po sezóně mu však v texaském klubu skončila smlouva a v Bernu se má hlásit až 13. září.

Langhammer byl první na seznamu náhradníků reprezentačního kouče Aloise Hadamczika. Pražský rodák se zkušenostmi ze zámořské soutěže WHL se v minulé sezóně prosadil do základního kádru Sparty, které pomohl obhájit titul. Úspěšně vstoupil i do nové sezóny a v přípravných utkáních včetně soutěžního Tipsport Cupu patřil mezi nejlepší střelce Sparty.

V uplynulém ročníku zaznamenal kladenský odchovanec v 65 utkáních v dresu Sparty 19 bodů za 11 branek a osm asistencí. V reprezentaci se již objevil v roce 2002, kdy s výběrem hráčů do 18 let na mistrovství světa vybojoval bronzové medaile.

Reklama