Hlavní obsah

Irgl si není v Jaroslavli ničím jistý

PRAHA

Na změněný styl hry, který přinesl nový finský kouč Heikkilä, si zvyká v Jaroslavli reprezentační útočník Zbyněk Irgl. A zřejmě mu svědčí: dal už osm branek a je nejlepším střelcem české kolonie v ruské superlize. „Trenér hodně lpí na taktice i organizaci hry. Přesně určuje, kdo a jak má co na ledě dělat, zavedl až neuvěřitelný systém a mně se daří střílet góly, což je příjemné,“ líčí Irgl.

Článek

„Nemám ale na ledě moc prostoru, točí se důsledně čtyři útoky, alespoň že hraju ve speciální formaci na přesilovky,“ říká Irgl s tím, že vládne napětí, i když Jaroslavl šplhá do horních pater tabulky. „Aktuální čtvrté místo už se snad přiblížílo představám vedení. Jakmile ale prohrajeme, vstoupí prezident do kabiny s nevraživým pohledem.“

V listopadovém přestupním termínu do Jaroslavli přicházejí Fin Salmelainen a Švéd Tjärnqvist. „Všichni v superlize teď posilují, pro mne to ale znamená zvýšení konkurence. V Rusku si nikdo nemůže být ničím jistý a nevím, zda se z reprezentační akce vrátím na své místo v útoku,“ přemítá Irgl nastupující vedle reprezentačního centra Něprjajeva.

V azbuce moc věcí nepřečte

„Vyhovíme si, rozhodně to není egoistický typ hokejisty,“ vypráví český útočník, který za kamarády v kabině označuje Tkačenka a Semina. „S nimi si rozumím, i když od letního přestupu jsem zatím v ruštině pochytil jen pár slovíček a na velké vybavování to není. Ani v azbuce moc věcí nepřečtu,“ říká hokejista, který dostal od klubu k užívání vůz Nissan Almera.

Poslední tři týdny konečně poznal i rodinnou pohodu. „Dorazila za mnou partnerka i s našimi dvojčaty. Hodně jsem si je užíval, chodili jsme i na procházky kolem řeky. Už jsem necítil tu depresívní samotu, která na mě občas padla a léčil mi ji internet,“ líčí Irgl, jehož nestraší obávaná báza. „Jezdíme na ni jen dopoledne před zápasem, přes noc jsme tam ještě nebyli.“

Reklama

Související témata: