Hlavní obsah

Hadamczik věří Hniličkovi, byť v Ufě nechytá

PRAHA

Za poslední měsíc odchytal Milan Hnilička v Ufě jediný ligový zápas. Celkem jich má na kontě od listopadového příchodu z Liberce do Ruska pouhých sedm, ale pro reprezentaci zůstává při Euro Hockey Tour jedničkou. „Věřím mu,“ řekl jasně k otázce povolání zkušeného gólmana Hadamczik.

Foto: www.hcsalavat.ru

Milan Hnilička na střídačce Ufy

Článek

„Nemůžu to přece brát tak, že teď v Rusku chytá málo, a tím pádem ho nebudu nominovat. Sice jsem s ním před nominací nemluvil, ale vždy byl ochotný reprezentovat, a tak mu chci ukázat, že o něj mám pořád zájem,“ vysvětluje reprezentační kouč Alois Hadamczik.

Viditelně ho mrzí, že gólman, jenž absolvoval všechny reprezentační akce v této sezóně, není v pravidelném zápasovém rytmu. „Angažmá v Ufě pro něj zřejmě nebylo ideálním řešením,“ říká Hadamczik s tím, že reprezentant Jeremenko ani po příchodu české posily ze svého výsostného postavení jedničky příliš neztratil a po nečekaně rychlém uzdravení Tarasova tam ještě vzrostla konkurence na postu brankáře.

S Hniličkou na mistrovství světa

Čísla mluví jasně: Jeremenko odchytal v sezóně 28 zápasů, Tarasov nastoupil ve čtrnácti a Hnilička dostává příležitost jen sporadicky, přestože ho ruský klub nepořídil zrovna levně. „Ufa chtěla mít tři gólmany na reprezentační úrovni, i proto je postavení Hniličky v klubu hodně těžké, ale nemůžu jím pohrdat. Pro mne je to pořád gólman s velkou kvalitou a věřím, že reprezentační šanci dokáže plně využít,“ připouští trenér a dává tím jasně najevo, že s Hniličkou počítá pro MS.

„Určitě je to jeden z hlavních adeptů startu na šampionátu v Kanadě. Jsem přesvědčený, že to i Milan takto vnímá, a proto počítám s tím, že na turnaji předvede maximální výkony. Pro mistrovství počítám i s Vokounem z Floridy, pokud bude k dispozici. S Hniličkou by vytvořili parádní dvojici. Klidně bych v kempu zkusil i mladíky Schwarze nebo Pavelce, jestliže budou moci chytat,“ líčí Hadamczik, jenž neodepisuje ani Svobodu, Dubu, Mensatora či Pince. Veterán Turek, kralující extraligovým statistikám, už ale do reprezentační branky nechce.

Reklama

Související témata: