Hlavní obsah

Maséři už chystají v Montrealu kemp pro hokejisty

PRAHA

Předvoj české hokejové reprezentace už odletěl do zámoří. Maséři Petr Bílek s Pavlem Vlašicem i svazový sekretář Martin Urban měli v úterý večer tamního času dorazit do sportovního centra v Pierrefonds na okraji Montrealu, kde proběhne týdenní tréninkový kemp národního týmu.

Článek

„Musí se připravit vše tak, aby po pátečním příletu mohli hráči hned trénovat,“ tvrdí Urban. Už 23. dubna má být na místě i trio Hejda, Novotný a Zbyněk Michálek, které s mužstvem nebylo na ČP cupu, nejpozději v sobotu má dorazit Eliáš i další případné na poslední chvíli získané posily ze zámoří.

Hned po libereckém turnaji se začal balit velký náklad na cestu do Kanady. Podle webu hokej.cz váží materiál národního týmu skoro dvě tuny a uskladněn byl celkem v 66 bednách a dopravních kontejnerech. „Logisticky to bylo docela náročné, ale podařilo se odbavit týmové věci tak, že vlastní přesun hráčů by už nemělo nic komplikovat, s sebou si povezou jen vlastní výstroj,“ říká Urban.

Národní tým bude trénovat v hale, která se nachází 30 minut jízdy autobusem od hotelu Sheraton v centru Montrealu. „Je to hned u výjezdu z dálnice, dopravně by neměl nastat problém,“ dodává svazový sekretář. S tím, že vedle dvoufázových tréninků přijde ke slovu i regenerace, především pro hráče, kteří se připojí bezprostředně po vyřazení z play-off.

Reklama

Související témata: