Hlavní obsah

Hadamczik ještě pro MS uvažuje o Židlickém, Fleischmann, Erat a Krejčí jedou

PRAHA

Již ve čtvrtek čeká českou hokejovou reprezentaci poslední trénink v Praze před odletem na mistrovství světa v Kanadě. Kouč Alois Hadamczik však stále nemá jasno, v jakém složení jeho tým na vrchol sezóny odcestuje. Pozorně totiž sleduje aktuální dění v zámořské NHL, odkud by jeho mužstvo mohli posílit další hráči, pro které již klubová sezóna skončila. Jedná se o obránce Židlického. David Krejčí z Bostonu svou účast potvrdil, stejně tak Martin Erat z Nashvillu a Tomáš Fleischmann z Washingtonu.

Článek

Účast na šampionátu potvrdil i Martin Erat z Nashvillu. Proběhl v tomto jednání nějaký zádrhel?

S ním byla domluva bezproblémová. V Nashvillu mu končí smlouva, potřebuje si tam ještě dořešit určité věci, jednat o nové smlouvě a vyřídit si pojištění. Přesune se za námi až do Montrealu.

Právě tam by se měl k týmu připojit i obránce New Jersey Karel Rachůnek. Ten závěr NHL pro zranění šíje neodehrál. Jaké máte zprávy o jeho zdravotním stavu nyní?

S Rachůnkem komunikoval jeho agent, který mi říkal, že ačkoliv neodehrál závěr soutěže, je absolutně připraven jet. Byl bych rád, kdyby to dodržel.

Stále platí i to, že v průběhu šampionátu budete čekat na další dva hráče, kteří vypadnou ve druhém kole play-off NHL?

Ano. Po základní části mistrovství dopisujeme na soupisku další dva hráče. I proto s sebou vezmeme do Kanady více hráčů, protože také nevíme, jestli třeba nedojde k nějakému zranění.

V současné době máte v kádru osmadvacet lidí. Je tedy reálné, že některé hráče vyřadíte již po čtvrtečním posledním tréninku v Praze?

Když budu mít od zámořských klubů povolení, že námi vyhlídnutí hráči mohou na mistrovství jet, udělám to. Oznámil bych jim to ale až po skončení čtvrtečního tréninku.

Není tajemstvím, že máte zájem i o obránce Židlického. Pokud by vše klaplo jak s ním, tak s Krejčím, odletělo by na kemp do Kanady pětadvacet lidí? Tři hráče ze současného kádru byste tedy vyřadil?

Pokud by to skutečně vyšlo, nemělo by cenu jejich pozice dublovat. Ty hráče bychom zbytečně tahali deset hodin tam a deset zpátky. Pak bychom tedy museli některým hráčům to nepříjemné rozhodnutí oznámit. Odletíme tak, abychom na prvním tréninku v zámoří měli k dispozici celý kádr. To znamená čtrnáct útočníků a deset obránců. S tím, že pro základní část můžeme napsat na soupisku sedm obránců, pak případně dva dopsat. Kdyby ale třeba Krejčí nebo Fleischamnn neměli ve čtvrtek ještě vše dořešené, museli bychom s sebou pro jistotu vzít další dva hráče.

Máte již zprávy, jak dopadla výstupní prohlídka u Marka Židlického?

Budu s ním dneska mluvit. Věřím tomu, že se mu dovolám. Musím říct, že Židlického bychom hodně potřebovali. Je to tvořivý hráč do přesilové hry s rychlou a přesnou střelou. Navíc je to pravák.

Máte již v hlavě jména těch, kterých se vyřazení z týmu bude týkat?

Je tu širší okruh. Situace je to pro trenéra těžká, jiná možnost ale není.

Ohledně nominace se skloňovala ještě dvě jména. To první bylo Martin Škoula.

Tento případ má na starosti Zbyněk Kusý. Škoula ale údajně dohrával s ortézou a je předpoklad, že ho klub nepustí.

A Robert Lang. To je ještě aktuální?

Myslím, že už ne.

Reklama