Hlavní obsah

Urban manažerem hokejové reprezentace

PRAHA

Generálního sekretáře hokejového svazu Martina Urbana do pozice manažera reprezentace ve čtvrtek schválil výkonný výbor hokejového svazu, který přijal návrh trenéra Růžičky na složení realizačního týmu. „Potvrzeni do funkce jsou i Růžičkovi asistenti Jandač s Weissmannem, o nichž kouč mluvil už při svém jmenování bezprostředně po volební konferenci," uvedl mluvčí svazu Pavel Bárta.

Článek

Martin Urban je bývalým trenérem hokejistů Hradce Králové a obchodním ředitelem Sparty Praha.

"V realizačním týmu zůstali masér Vlašic, kustod Bílek i videotechnik Procházka, nová jsou ale jména doktorů Vyskočila a Hospodára,“ řekl Pavel Bárta s tím, že na akce typu ZOH či MS vybere výkonný výbor generálního manažera národního týmu, zřejmě z řad bývalých reprezentantů.

Manažerem reprezentace do 20 let je Petr Míšek, osmnáctky pak Martin Hosták. Schváleny byly i termíny a místa dvou mezistátních zápasů s Francií na začátku nové sezóny, 3. září v Brně a 4. 9. v Břeclavi.

Oslavy 100 let hokeje u nás vyvrcholí až začátkem listopadu, kdy se v O2 Areně sehraje i zápas Česko-Slovensko a po něm svaz uspořádá slavnostní večer. Novým předsedou komise rozhodčích byl určen Ondřej Fraňo.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko