Hlavní obsah

Naštvaný kouč dvacítky Sýkora: Hráči nerespektovali to, co jsme si říkali

OTTAWA

Úvodní vystoupení české hokejové dvacítky na mistrovství světa v Kanadě proti domácímu stejně starému výběru si trenér Marek Sýkora představoval úplně jinak. Žádný z jeho svěřenců krom brankářské dvojice Vošvrda - Furch si za předvedený výkon pochvalu nezasloužil. Kouče mrzelo nedodržování taktických pokynů, z něhož pramenily časté chyby v rozehrávce a ty dokázali domácí hokejisté trestat.

Článek

"Hráči si v řadě případů hráli svůj hokej a nerespektovali to, co jsme říkali. První třetina byla slušná, tam jsme neměli dostat gól v samotném závěru. Celkově mi chybělo všechno, nebylo tam v podstatě nic," uvedl Sýkora v rozhovoru s novináři.

Před utkáním mluvil Sýkora o tom, že pro Čechy je výhoda začínat turnaj zápasem proti domácí Kanadě. "Tahle teorie se zhroutila. Je to pro nás nejhorší možný začátek. Doufal jsem, že utkání nám ukáže, že nemáme špatný tým a že se popereme o dobrý výsledek. Druhou třetinou jsme to zcela ztratili," řekl šedesátiletý kouč.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/142237-hokejova-dvacitka-odstartovala-ms-debaklem-1-8-s-domaci-kanadou.html" target="_blank">Reportáž ze zápasu Kanada - Česko.</a></td></tr></tbody>

V prvním dějství přitom dokázali Češi držet s obhájcem titulu krok. Kanada se gólově prosadila až tři sekundy před koncem úvodní dvacetiminutovky. Za bezbrankového stavu měl obrovskou šanci Vladimír Růžička, ale samostatný únik ve 14. minutě do gólového zakončení nedotáhl.

"Ještě Petr Strapáč měl zajímavou příležitost. Chybělo nám trošku více důrazu v koncovce. Těžko říci, jak by se zápas vyvíjel. Člověk neví, jak by se toto na Kanaďanech projevilo. Možná by konečný výsledek byl sympatičtější," poznamenal Sýkora.

Sýkora: Horší výkon snad podat nemůžeme

Postupem času, když se domácí dostali do většího náskoku, se hra českého celku hroutila. "Obránci měli hrát jednodušeji, měli za úkol dostávat puky z obrany do středního pásma o mantinel. Oni si však neustále hráli svůj hokej. Na to jsem neustále poukazoval, proto jsem na hráče křičel. Bohužel jsme Kanaďanům na minimálně polovinu gólů přihráli sami. Takto nejde hrát," konstatoval kouč.

Když Kanaďané zvýšili v prostřední třetině na 5:0, rozhodli se čeští trenéři vystřídat gólmany: Vošvrdu nahradil Furch, jenž do konce utkání inkasoval tři branky. "To byli jediní dva hráči, kteří mě uspokojili. Těm nelze nic vytýkat," uvedl Sýkora, podle nějž nebyla chyba, že se rozhodl vsadit na Vošvrdu.

Bezprostředně po utkání Sýkora hráčům v kabině ani nic neříkal. Nejprve si chtěl vyhodnotit výkon sám. "Rozbor utkání si necháme po sobotním tréninku. Vím však už nyní, že horší výkon snad podat nemůžeme," prohlásil jednoznačně. Před utkáním s USA se chce zaměřit hlavně na pozitivní informace. "Budeme se soustředit hlavně na prvky, které chceme, aby se objevily v naší hře," dodal Sýkora.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko