Hlavní obsah

Američané byli o třídu lepší, přiznal trenér osmnáctky Sýkora

FARGO

O třídu horší byli čeští hokejisté do 18 let podle svého trenéra Marka Sýkory ve čtvrtfinále mistrovství světa s domácím výběrem USA, kterému podlehli 2:6. "Chtěli jsme favorita potrápit a odehrát dobré utkání. Viděli jsme však, že mezi námi byl výkonnostně rozdíl třídy. Nebýt Filipa Novotného, mohli jsme inkasovat ještě více branek," řekl po utkání Sýkora. Jeho svěřence nyní čeká zápas o páté místo proti Švédsku, kterému na úvod turnaje podlehli vysoko 0:7.

Článek

Začátek čtvrtečního utkání potvrdil papírové předpoklady a Američané rychle vedli 2:0. V přesilovce před první přestávkou však český tým snížil čišela z něho vůle bojovat. Jenže pak přišla stejně jako v předchozích zápasech zbytečná vyloučení. Češi přestali bruslit, Američanům nestačili a pomáhali si hokejkou.

Přesilovky hráči USA bez milosti využívali. "Utkání se lámalo v úvodu druhé části. Šli jsme zbytečně do několika oslabení a soupeř nám gólově odskočil," řekl útočník Antonín Honejsek, autor jedné ze dvou českých branek. "Podle mě rozhodly čtvrtá a pátá branka Ameriky," dodal Sýkora.

Domácí hokejisté se během druhé dvacetiminutovky trefili celkem čtyřikrát a vybudovali si pětibrankový náskok. I když se Čechům ještě podařilo vsítit jeden gól, žádné drama se nekonalo. "Jsme nakonec rádi, že se Američané pravděpodobně během třetí třetiny šetřili na semifinále a dovolili nám ji trochu ustát," prohlásil Sýkora.

V sobotu večer místního času se čeští hokejisté utkají se Švédy, kteří ve čtvrtfinále podlehli Rusku. "Hráči si do zápasu musí především odpočinout. Dnes jsme dohrávali na šest beků, protože se Dan Růžička při prvním střídání zranil. V plánu máme regeneraci a kolo. Na led nepůjdeme," řekl kouč. "Budeme se snažit Švédy potrápit a na závěr mistrovství sehrát dobré utkání. Jedna výhra na turnaji je málo a páté místo by bylo krásné," uvedl Sýkora.

Reklama