Hlavní obsah

VIDEO: Trenér Růžička nominoval na České hokejové hry i Hudlera s Brendlem

PRAHA

Trenér Vladimír Růžička odhalil nominaci na první podnik Euro Hockey Tour v nové sezóně České hokejové hry, nechybí v ní například útočníci Jiří Hudler nebo Pavel Brendl. Turnaj premiérově přivítají Karlovy Vary ve své zbrusu nové moderní KV Aréně. Úvodní duel začne ve čtvrtek 3. září soubojem s Finskem, o den dřívě zahájí turnaj souboj Ruska proti Švédsku v Podolsku.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Kouč Vladimír Růžička

Článek

V širší nominaci se objevilo třiadvacet hráčů z české extraligy. Po šesti letech se do reprezenatace vrátil Jiří Hudler díky tomu, že podepsal smlouvu v Kontinetnální lize s Dynamem Moskva, z KHL bude ve výběru dále dvanáct hráčů. Kromě Hudlera nastoupí v reprezenatčním dresu také Pavel Brendl, spolu s Janem Markem nejlepší střelec loňského ročníku KHL. Ve třiadvacetičlenné nominaci není žádný nováček.

"Uvidíme, jak se ukáže Brendl, který byl vloni nejlepším střelcem KHL spolu s Markem," řekl Růžička na pondělní tiskové konferenci v Praze v hotelu Corinthia Towers. "Mluvil jsem i s Markem, ale bohužel si něco udělal s nohou a ma sádru," prozradil s tím, že o nominaci Jaromíra Jágra s brankářem Dominikem Haškem neuvažoval.

Turnaj začne ve čtvrtek 3. září soubojem s Finskem, v sobotu se národní mužstvo utká v KV Aréně se Švédskem a nejočekávanější duel proti Rusku je na programu v neděli. "Na utkání s Ruskem je zatím prodáno nejvíce vstupenek," uvedla Jana Obermajerová z agentury BPA.

"Pro Karlovy Vary to je velká událost," řekla Obermajerová s tím, že vstupenky na utkání se budou pohybovat v rozmezí od 30 do 250 korun. Pro návštěvníky bude rovněž připravena kyvadlová doprava ze stadiónu. "Děkujeme za podporu primátorovi Karlových Varů," dodala.

Nominace:
Brankáři: Jakub Štěpánek (Vítkovice), Lukáš Mensator (Karlovy Vary)
Obránci: Ondřej Němec, Jakub Čutta (oba Karlovy Vary), Josef Melichar (České Budějovice), Petr Čáslava (Pardubice/Timra/Švéd.), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Angel Krstev (Nižnij Novgorod/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.)
Útočníci: Petr Hubáček, Marek Kvapil (oba Vítkovice), Pavel Brendl, Jaroslav Bednář (oba Nižnij Novgorod/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Tomáš Kůrka (České Budějovice), Petr Kumstát (Karlovy Vary), Jakub Klepiš (Omsk/KHL), Jiří Hudler (Dynamo Moskva/KHL), Miloslav Hořava (Novokuzněck/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Josef Vašíček (Jaroslavl/KHL), Jiří Novotný (bez angažmá)
Program Českých hokejových her 2009:
Čtvrtek 3. září 2009:
18:00 Česká republika - Finsko,
18:00 Rusko - Švédsko (Podolsk).
Sobota 5. září 2009:
13:30 Finsko - Rusko,
17:00 Česká republika - Švédsko.
Neděle 6. září 2009:
14:30 Finsko - Švédsko,
17:30 Česká republika - Rusko.

Reklama

Související témata: