Hlavní obsah

Čeští hokejisté se sešli v Praze ještě bez finalistů extraligy

PRAHA

Čeští hokejisté se ještě bez finalistů domácí extraligy sešli v pražských Letňanech k další fázi přípravy na mistrovství světa v Německu, kterou na konci týdne zpestří turnaj LG Hockey Games ve Stockholmu. Kouč Vladimír Růžička s asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem měli k dispozici jednadvacet hráčů; chyběl útočník Petr Hubáček z Komety Brno, jehož trápila v poslední době přípravy záda a dnes odpočíval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Ondřej Pavelec na tréninku hokejové reprezentace

Článek

V úterý dopoledne se k týmu připojí z mistrovských Pardubic centr Petr Koukal a obránce Jakub Nakládal, který je v reprezentaci nováčkem. Z týmu poraženého finalisty Vítkovic dorazí brankář Jakub Štěpánek, obránce Michal Barinka a útočník Marek Kvapil. Gólman Tomáš Vokoun z Floridy dorazí ve středu přímo po Stockholmu, kam se národní tým přesune ve čtvrtek.

U týmu proto stále zůstává také brankář Jakub Sedláček ze Zlína. V přípravě jsou také nadále bek Josef Hrabal s útočníkem Martinem Růžičkou z Třince a útočníci Milan Gulaš z Českých Budějovic, kteří chyběli v širší nominaci na Švédské hry. Ta se ale změnila po omluvenkách beka Vladimíra Sičáka z Vítkovic a kanonýra Petra Sýkory z Pardubic.

Zatím není jasné, zda bude moci Růžička ve Stockholmu využít trojici krajánků, kterým ještě vrcholí sezona. Pro obránce Filipa Nováka z Balašichy, který bojuje o Gagarinův pohár ve finále proti Kazani, skončí hokejový rok v úterý. Ve stejný den může dovršit triumf ve Finsku TPS Turku s útočníky Tomášem Plíhalem a Michalem Birnerem. "Chtěli bychom, aby přijeli, až skončí. Je možné, že by dorazili přímo do Švédska," řekl novinářům Růžička.

Český národní tým se bude připravovat v Letňanech do středy, ve čtvrtek se přesune do Stockholmu, kde hned večer od 19:30 nastoupí proti Švédsku. V sobotu jej pak čeká duel s Finskem a v neděli s Ruskem. Až ve finálním týdnu přípravy na MS doplní mužstvo hvězdný útočník Jaromír Jágr z Omsku a obránce Michal Rozsíval z New York Rangers. Nastoupit by měli ve čtvrtek 6. května v pražské O2 Areně v generálce proti Bělorusku.

Aktuální kádr v přípravě na turnaj LG Hockey Games:
Brankáři: Jakub Štěpánek (Vítkovice), Jakub Sedláček (Zlín), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL), Tomáš Vokoun (Florida/NHL),
obránci: Michal Barinka (Vítkovice), Petr Gřegořek (České Budějovice), Josef Hrabal (Třinec), Jakub Nakládal (Pardubice), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Petr Čáslava (Timra/Švéd.), Angel Krstev (Färjestad/Švéd.), Tomáš Mojžíš (MODO Hockey/Švéd.), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL),
útočníci: Petr Vampola, Jan Kovář (oba Plzeň), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/KHL), Roman Červenka (Slavia Praha), Milan Gulaš (České Budějovice), Petr Hubáček (Kometa Brno), Martin Růžička (Třinec), Jakub Klepiš (Omsk/KHL), Petr Koukal (Pardubice), Marek Kvapil (Vítkovice), Lukáš Kašpar (Oulu/Fin.), Jiří Novotný (Mytišči/KHL), Jakub Voráček (Columbus/NHL).
Nominovaní hráči, kteří se zapojí až po LG Hockey Games: obránce - Michal Rozsíval (NY Rangers), útočník - Jaromír Jágr (Omsk).
Nominovaní hráči, kteří ještě stále hrají soutěž: obránce - Filip Novák (Balašicha/KHL), útočníci: Michal Birner, Tomáš Plíhal (oba TPS Turku/Fin.).

Reklama