Hlavní obsah

Na ruský Channel One Cup se vydá 14 mistrů světa i s kapitánem Rolinkem

PRAHA

Druhý hokejový turnaj letošní sezóny je tu. S ním také šance na reparát. Po propadáku na finské Karjale přichází ruský Channel One Cup. Asistent trenéra hokejové reprezentace Josef Paleček oznámil nominaci místo hlavní kouče Aloise Hadamczika, který se tiskové konference nezúčastnil, je nemocný. V týmu je čtrnáct úřadujících mistrů světa, žádný nováček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiéra Aloise Hadamczika na střídačce českých hokejistů při Karjale nevyšla. Šance na reparát se nabízí při tradičním turnaji v Rusku.

Článek

„Snažil se sledovat utkání v televizi, na zápasy se nechal vozit, z rytmu nevypadl. Přechodil nachlazení, léčil se antibiotiky,“ vysvětlil absenci hlavního trenéra Slavomír Lener, generální manažer a šéftrenér reprezentace.

Seznam nominovaných přednesl asistent Josef Paleček. „Máme v týmu čtrnáct mistrů světa, ale trochu jiných. Někteří byli v první nominaci, ale omluvili se, teď se uzdravili, tak jsme je zařadili do sestavy,“ vysvětlil volbu Paleček.

Na druhém reprezentačním podniku nebude chybět ani Tomáš Rolinek, který se před Karjalou omluvil. „Chce reprezentovat, počítáme, že převezme vůdčí roli,“ pověděl Paleček.

Jágr nejede, dohoda je jasná

V sestavě opět není Jaromír Jágr. Ten podle Palečka nebyl před ruským měřením sil osloven. „Hlavní trenér s ním mluvil před prvním turnajem, na něčem se dohodli, proto jsme ho nyní neoslovovali. Dohoda je daná.“ Ta zní, že by se měl objevit až v posledním turnaji před mistrovstvím světa na Slovensku.

V útoku dostali přednost hráči, kteří nepatří k největším. „Nebyl moc velký výběr. Vybírali jsme, jak nám se nám zdáli herně. Myslíme, že jsme vybrali pracovité hráče, kteří se nebojí osobních soubojů,“ dodal Paleček.

Nominace na turnaj Channel One Cup
Brankáři: Miroslav Kopřiva (Slavia Praha), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL),
Obránci: Lukáš Krajíček, Martin Lojek (oba Třinec), Michal Barinka (Vítkovice), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL), Karel Rachůnek (Jaroslavl/KHL), Martin Škoula (Omsk/KHL),
Útočníci: Jan Bulis, Zbyněk Irgl (oba Mytišči/KHL), Petr Hubáček, Marek Kvapil (oba Kometa Brno), Jan Kovář (Plzeň), Petr Koukal (Pardubice), Ivan Rachůnek (Zlín), Martin Růžička (Třinec), Roman Červenka (Omsk/KHL), Jakub Klepiš (Ufa/KHL), Jan Marek (CSKA Moskva/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Josef Vašíček (Jaroslavl/KHL), Petr Vampola (Čeljabinsk/KHL).

První vystoupení po zisku zlata na mistrovství světa nevyšlo podle představ. Start do nové sezóny se nevydařil. A to v ničem. Finská Karjala skončila neúspěchem - poslední čtvrté místo, tři porážky a skóre 4:12. Statisticky nejméně vstřelených gólů ze všech mužstev, také nejvíce inkasovaných. K tomu i nejméně využitých přesilových her.

"Jsem zklamaný z výkonu některých hráčů, celý turnaj beru jako neúspěšný. Dělali jsme chyby, které si nemůžete dovolit ani v klubu. Šampionát je už historie, musí ho dostat z hlavy," řekl po nepovedeném vstupu do sezóny Hadamczik. Co přinese předvánoční Moskva?

Program českého týmu
16. - 19. prosince 2010: Channel One Cup (Moskva, Rusko)
16. prosince 2010: Finsko - Česko (Finsko)
18. prosince 2010: Rusko - Česko (Moskva)
19. prosince 2010: Česko - Švédsko (Moskva)

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko