Hlavní obsah

Čeští hokejoví junioři prohráli na MS s Finskem 2:3

HÄMEENLINNA

Ani dvoubrankové vedení nestačilo české hokejové reprezentaci k vítězství nad Finskem na mistrovství světa hráčů do 20 let. Domácí tým vyhrál v Hämeenlinně 3:2, když rozhodující branku vstřelil v 56. minutě Filppula. Oba české góly dal vítkovický útočník Olesz.

Článek

Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika měli přitom utkání prakticky až do 40. minuty ve své režii. Hned v úvodu přežili dvě oslabení a poté je posunul Olesz po spolupráci s Hudlerem a Chvátalem, který byl před zápasem jako sedmý bek dopsán na soupisku, do vedení. Do hry se ale zapojila pouze šestice obránců. Šmída totiž stejně jako Šindela nepustily na led žaludeční problémy.

Pohodu českého týmu poté ještě zvýšil svým druhým zásahem vítkovický forvard, jenž překonal bekhendovou dorážkou podruhé Toivonena. Finové, kteří v prvním utkají na turnaji podlehli Kanadě, byli zejména ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě pasivní a šance si vytvářeli pouze v početních výhodách. Schwarz však byl vždy připraven.

Časté oslabení ubíralo síly

Češi působili klidně a vyrovnaně, ztráceli však hodně sil v častém oslabení. Před Schwarzem bylo horko zejména při střele Bergenheima z 25. minuty, dvakrát mimo mířil Immonen. Domácím hráčům se podařilo snížit, když se 28 vteřin před koncem druhé části prosadil po rychlém protiútoku Töykkäla. Ve stejné euforii, v jaké třetinu končili, hráči Suomi začali i další dějství. Již po sedmnácti vteřinách třetí části potrestal Linhartův faul obránce Lepistö a Hadamczik si vzal oddechový čas.

Velkou šanci dostat se zpět do vedení měli jeho svěřenci v pětiminutové početní výhodě poté, co útočník Petrell zasáhl hokejkou do obličeje Barinku. Seveřané ale bránili pozorně a po skončení přesilovky rozpoutali na ledě vichřici, dohrávali souboje a byl jich plný led. Schwarz sice dlouho odolával, ale tři minuty před koncem přece jen kapituloval. Po přihrávce Bergenheima se u levé tyčky Schwarzovy branky prosadil Filppula.

Česká republika vs. Finsko 2:3
Třetiny: 2:0, 0:1, 0:2, Branky a nahrávky: 13. Olesz (Hudler, Chvátal), 18. Olesz (Kašpar) - 40. Töykälä, 41. Lepistö (Salmela, Filppula), 56. Filppula (Bergenheim). Rozhodčí: Karabanov - Gorděnko (oba Rus.), Stensland (USA). Vyloučení: 10:7, navíc Petrell (Fin.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4418.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko