Hlavní obsah

Na Švédské hry Ptáček s Průchou a debutant Šachl

PRAHA

Razantní proměny doznala v pondělí reprezentační nominace na Švédské hokejové hry, kam byli pozváni oba původní náhradníci: obránce František Ptáček i útočník Petr Průcha. Nečekaně se do mužstva dostal i šestadvacetiletý debutant Šachl, nejproduktivnější hráč finského celku SaiPa Lappeenranta.

Foto: PRÁVO

Slavomír Lener musel na Švédské hry povolat náhradníky

Článek

Trenér Slavomír Lener totiž musel přijmout v pondělí ráno už čtvrtou omluvenku, ze zdravotních důvodu mu ze sestavy vypadl nejmladší z obránců, 22letý zlínský Blaťák, u nějž lékařské vyšetření prokázalo zhmoždění kolena po nárazu na mantinel. Místo něj se po dvou letech vrátí do národního mužstva František Ptáček z Karlových Varů.

Již bezprostředně po nedělním extraligovém kole se z účasti na Švédských hrách omlouval 18letý Olesz, který po zásahu holí od protihráče s lehkým otřesem mozku nedohrál. Za benjamínka mužstva byl v pondělí dopoledne povolán Petr Průcha z Pardubic, jenž jako jediný z výběru absolvoval i všechny předchozí reprezentační akce.

Před Tenkrátem dostal přednost Šachl

Ze hry byli od nedělního večera další dva původně nominovaní útočníci. Nejlepší zlínský střelec Balaštík nemůže nastoupit s poraněným kotníkem a vítkovický Burger vysvětlil absenci rodinnými důvody, neboť jeho těhotná manželka má v době turnaje určen termín porodu. Lener se rozhodl doplnit tým už jen o jednoho hráče a hledal jména do útoku až do pozdního večera, především mezi krajánky ve finské lize.

Do úvahy přicházeli hlavně Tenkrát se Šachlem a nakonec padla volba na druhého z nich, jenž hrál extraligu naposledy před pěti lety v Budějovicích, pak odešel zkusit štěstí za oceán, kde byl na farmě Nashvillu a nyní působí ve dvanáctém celku finské ligy, v jehož dresu nasbíral 13 branek a 18 asistencí a je na 25. místě kanadského bodování soutěže.

Dnes odpoledne by se měli při tréninku na ledě pražské Sparty objevit tito reprezentanti: Málek - Tesařík, Hamr, Ptáček, Čáslava, Novák - Vlasák, P. Sýkora, Divíšek, Trávníček, Mikeska, Dlouhý, Marek, Marha, Chabada, Hlinka, Průcha, Klepiš.

Jako sparingpartner jen na trénink má dorazit i znojemský brankář Duba. Čtveřice Salfický, Hejda, Vykoukal a Šachl se k národnímu mužstvu připojí až v Helsinkách, kde ve čtvrtek turnaj pro nás začíná.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články