Hlavní obsah

Hokejové MS - ČT slibuje skvělou podívanou

PRAHA

Po vstupenkách na letošní mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě se jen zaprášilo. Fanoušci, na které se nedostalo, ale nemusí zoufat. Skvělé zážitky z bojů světového šampionátu totiž mohou prožít i prostřednictvím televizní obrazovky. Česká televize chystá pro diváky během 29 přímých přenosů skvělou podívanou a veškerý hokejový komfort.

Foto: SAZKA

Předpokládaný pohled na hrací plochu v hale Sazka Arena

Článek

Kolem přenosů z mistrovství světa bylo v posledních dnech poněkud nejasno. Česká televize totiž dlouho nemohla najít společnou řeč se společností Sazka, majitelem haly Sazka Arena, kde proběhnou hlavní boje šampionátu. Včera se ale obě strany za přítomnosti zástupců ČSLH a Mezinárodní hokejové federace (IIHF) dohodly na společné spolupráci, a tak se má hokejový fanoušek na co těšit.

"Na základě smlouvy s marketingovou společností IIHF jsme povinni odvysílat všech 56 utkání šampionátu. Diváci České televize pak uvidí přímým přenosem celkem 29 utkání, která budou doprovázet speciální hokejová studia," prozradil pro Sport.cz Vladimír Drbohlav, vedoucí oddělení ČT pro mezinárodní přenosy.

.:ANKETA:
Na který přenos ve skupině se nejvíce těšíte? Hlasujte na konci článku

Hokejová studia budou v halách Praze i Ostravě a budou fanouškům ukazovat zajímavé rozhovory, informace o jednotlivých utkáních i hvězdách šampionátu. O veškerý komfort diváků u televizních obrazovek se bude starat trojice ostřílených komentátorů Robert Záruba, Petr Vichnar a Michal Dusík. Připraveni budou, tak jako při zápasech extraligy, i spolukomentátoři z řad bývalých hokejistů.

Zpočátku budou moci diváci ČT 2 sledovat denně minimálně dva přímé přenosy, přičemž rozhodující bude atraktivita jednotlivých utkání. "Divák o žádné zajímavé okamžiky nepřijde. Zatímco bude přímo vysílán například zápas z Ostravy, o přestávkách nabídneme divákům nejzajímavější okamžiky zápasu probíhajícího ve stejnou dobu v Praze a naopak," vysvětluje Drbohlav.

Kamer bude zhruba dvacet

Diskutabilním tématem mezi Sazkou a ČT byl v minulých týdnech počet kamer připravených snímat zápas. Česká televize chtěla pro atraktivitu přenosu nasadit co nejvíce techniky, Sazka vzhledem k bezpečnosti diváků v hale i kvůli možné ztrátě několika sedadel kvůli umístěné kameře, trvala na co nejmenším počtu. Nakonec obě strany došly ke kompromisu.

"Každý zápas by mělo snímat zhruba dvacet kamer, což je počet srovnatelný s loňským MS ve Finsku. Od vyřazovacích bojů se navíc přidají pohyblivé kamery v čipu umístěném přímo v brance," říká Drbohlav, podle nějž ČT neuvažovala o výstřednostech typu kamery na výstroji brankáře či některých hvězdných hráčů. "Regule IIHF tyto možnosti ani nepřipouští. Kdysi se zkoušely kamery na helmách rozhodčích a nepřineslo to očekávaný efekt," vysvětlil.

Znělka poprvé 1. března

Sérii přenosů z MS může ovlivnit jen zápas Ligy mistrů 5. května, na který má ČT smluvní závazek. "Snažíme se jednat s činovníky UEFA na některých variantách a věříme, že budeme moci odvysílat jak fotbal, tak hokej," vysvětluje Drbohlav.

Vrcholí i výroba znělky mistrovství světa, která musí být hotova do 1. března, a finišují i další výrobní věci kolem MS. "Chceme fanouškům předvést  mistrovství světa na skvělé úrovni," uzavřel Drbohlav.

Přenosy ČT z MS v hokeji:
Sobota 24. dubna:
12:00Slovensko - Ukrajina
16:00Lotyšsko - Česko
20:00Finsko - USA
Neděle 25. dubna:
16:00Rusko - Dánsko
20:00Rakousko - Kanada
Pondělí 26. dubna:
16:00Německo - Lotyšsko
20:00Česko - Kazachstán
Úterý 27. dubna:
12:00Kanada - Francie
16:00Švýcarsko - Rakousko
20:00Rusko - Švédsko
Středa 28. dubna:
12:00USA - Ukrajina
16:00Kanada - Švýcarsko
20:00Česko - Německo
Pátek 30. dubna:
16:00osmifinále
20:00osmifinále
Sobota 1. května:
16:00osmifinále
20:00osmifinále
Neděle 2. května:
16:00osmifinále
Pondělí 3. května:
16:00osmifinále
20:00osmifinále
Úterý 4. května:
16:00osmifinále
Středa 5. května:
16:00čtvrtfinále
20:00čtvrtfinále
Čtvrtek 6. května:
16:00čtvrtfinále
20:00čtvrtfinále
Sobota 8. května:
16:00semifinále
20:00semifinále
Neděle 9. května:
16:00zápas o 3. místo
20:00finále

Reklama

Související témata: