Hlavní obsah

Představí se hokejisté proti Slovákům v retro dresech? Zápas připomene mistry světa 1972

PRAHA

Dva týdny před startem na mistrovství světa ve Švédsku a Finsku se čeští hokejisté představí i domácím fanouškům v Praze. Ve středu 18. dubna nastoupí v moderní O2 Areně proti sousedům ze Slovenska. A diváci se možná dočkají i vystoupení obou celků v replikách historických dresů, Český svaz ledního hokeje chce totiž prostřednictvím zápasu připomenout 40. výročí od vítězství československého týmu na mistrovství světa 1972.

Foto: Petr Horník, Právo

Čeští hokejisté se radují z branky.

Článek

„Souboj v O2 Areně nabízí vynikající příležitost, jak si připomenout výročí titulu, na který jsme předtím čekali dlouhých třiadvacet let," píše v prohlášení tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund. „Na utkání pozveme všechny žijící členy vítězného týmu z roku 1972 a památné zlato bychom chtěli připomenout také v průběhu utkání. Rádi bychom například, kdyby se obě mužstva mohla divákům představit v replikách historických dresů, a vedeme v tomto směru jednání," dodal.

Slovenská reprezentace se v Česku představí poprvé pod vedením českého kouče Vladimíra Vůjtka, který vystřídal Kanaďana Hanlona. Už po krátké době si Vůjtek vysloužil pochvalu odborníků i tisku za dosavadní výsledky. Odvěká rivalita Čechů a Slováků tak bude navíc okořeněna soubojem dvou českých trenérů na obou střídačkách.

Prodej vstupenek na zápas bude zahájen 5. března v brzkých ranních hodinách  prostřednictvím www.sazkaticket.cz. Cena vstupenek byla stanovena s ohledem na tuto událost i na soupeře. Nejdražší vstupenky jsou v ceně 350 Kč, nejlevnější v případě otevření čtvrtého patra pak vyjdou na  230 Kč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.