Hlavní obsah

Frolík už přijel do Brna, po utkání s Finy si tam pár minut i zabruslil

Brno

Ještě než v Brně nastoupili k večernímu zápasu Kajot Bet Hockey Games hokejisté Švédska a Ruska, patřil led asi dvacet minut českému útočníkovi Michaelu Frolíkovi. Útočník Chicaga dorazil do dějiště turnaje až během česko-finského souboje a krátce po jeho skončení si šel led vyzkoušet.

Foto: Jim Young , Reuters

Michael Frolík už se připojil k české reprezentaci.

Článek

„Přiletěl jsem domů v pátek večer, let byl docela v pohodě. Byli za mnou v Chicagu i rodiče, takže jsme cestovali všichni společně. Musím se ale ještě srovnat s časovým posunem," vyprávěl 24letý Frolík, jenž se teprve musí promluvit s trenérem Hadamczikem, jestli nastoupí už v neděli proti Rusům. „Záleží na vzájemné domluvě, zřejmě se rozhodneme až po ranním rozbruslení. Snažil jsem se každopádně jít alespoň chvíli na led, abych si zvyknul na evropské rozměry kluziště," říkal Frolík, který zase po pěti dnech oblékl brusle.

„Z vyřazení Phoenixem zavládlo v Chicagu trochu zklamání. Ze šesti zápasů v sérii ale jich pět šlo do prodloužení a nakonec asi rozhodlo, že jsme gólmanovi Smithovi nebyli nějak schopni dát gól. Teď už je to ale pryč a soustředím se na práci pro národní mužstvo," vyprávěl Frolík, který debutoval loni na MS a bronzové vzpomínky z Bratislavy ho přiměly kývnout i letos

„Už během sezóny, když byl za mnou na návštěvě manažer Lener, tak jsem mu řekl, že jakmile skončí sezóna Chicaga, jsem připraven reprezentovat, pokud budu zdravý a bude o mne zájem. Zdravý jsem a když před pár dny volali, ať po vyřazení v prvním kole play-off určitě přijedu, tak jsem tady," mínil Frolík, pro nějž bylo radostné shledání s bývalým kladenským parťákem Tlustým.

„Známe se s Jirkou od malička, jsme stejný ročník a hráli jsme spolu v jedné lajně. Je moc fajn tady mít někoho, s kým se znám tak dlouho a tak dobře. Třeba si spolu zahrajeme i v nároďáku," uvažoval Frolík, který se může objevit na křídle Plekancova útoku právě společně s Tlustým, ale jeho místo v sestavě může být i v lajně s centrem Krejčím a dalším křídlem Michálkem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články