Hlavní obsah

ČR - Lotyšsko 7:0 Česká osmnáctka na úvod MS rozstřílela Lotyšsko

Soči

Česká hokejová osmnáctka vstoupila do mistrovství světa v Soči výhrou nad outsiderem Lotyšskem 7:0. Hattrickem se na tom podílel Patrik Zdráhal, čtyři asistence zaznamenal Dominik Kubalík. Druhý duel v základní skupině A čeká svěřence trenéra Luďka Bukače mladšího v sobotu od 13:30 SELČ proti Spojeným státům americkým.

Článek

Český tým získal vedení už v třetí minutě při přesilovce, kdy se po Kubalíkově přihrávce trefil z úhlu Zdráhal. V osmé minutě byli Lotyši blízko vyrovnání, ale gólman Svoboda situaci vyřešil. Potom sice nevyužil šanci Kämpf, ale ve 14. minutě se prosadil opět Zdráhal a 56 vteřin před koncem úvodního dějství upravil na 3:0 Indrák.

Bukačův tým měl vývoj zápasu zcela ve své moci a navyšoval skóre. V polovině utkání ještě v oslabení Zdráhal hattrick nedovršil, ale podařilo se mu to v přesilovce v 36. minutě. I u čtvrté branky asistoval Kubalík. Hned za 37 vteřin překonal gólmana Resetnikovse Kaše.

V závěrečném dějství Češi přidali ještě dvě branky. V 50. minutě se trefil od modré čáry Dvořák a za dvě minuty zužitkoval další početní výhodu Přikryl.

Mistrovství světa hokejistů do 18 let v Soči:
Skupina A:
ČR - Lotyšsko 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Zdráhal (D. Kubalík, Kokeš), 14. Zdráhal (D. Kubalík, Kokeš), 20. Indrák (D. Kubalík, Zacha), 36. Zdráhal (D. Kubalík, Pastrňák), 36. Kaše (Rob, Kämpf), 50. Dvořák (Indrák), 52. Přikryl (Štencel, Košťálek). Rozhodčí: Grumsen (Dán.), Müllner (SR) - Kaliada (Běl.), Leermakers (Niz.). Vyloučení: 3:8. Využití: 4:0. Diváci: 350.
Sestava ČR: Svoboda - Klok, Štencel, Košťálek, Pyrochta, Kokeš, Dvořák, Němeček - Kämpf, Kaše, Rob - Vrána, Přikryl, Kohout - Pastrňák, Zdráhal, Zbořil - Indrák, Zacha, D. Kubalík. Trenér: Luděk Bukač ml.

Reklama

Související témata: