Hlavní obsah

Svaz nahlásil širší nominaci na OH, odtajní ji až za týden

PRAHA

Vedení českého hokejového svazu nahlásilo před pondělním vypršením termínu mezinárodní federaci IIHF širší nominaci reprezentačního týmu pro olympijské hry v Turíně. Na rozdíl od jiných zemí však nechce seznam hráčů, který již nebude možné rozšiřovat, oznámit hned, ale hodlá tak učinit až 31. října.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

"Jména už jsme nahlásili, ale zveřejnit je chceme až příští pondělí, kdy máme tiskovou konferenci k nominaci na turnaj seriálu Euro Hockey Tour," řekl dnes generální sekretář hokejového svazu Martin Urban.

Reprezentační trenér Alois Hadamczik přitom první seznam oznámil již na začátku srpna, kdy zveřejnil jména 51 hokejistů působících až na několik výjimek v zámoří. Nyní je doplnili hráči z extraligy a evropských soutěží. "Jednalo se asi o dvacet jmen, dohromady je tak v nominaci přibližně pětašedesát hráčů," uvedl pouze Urban.

Definitivní složení národního týmu musí všichni trenéři zveřejnit nejpozději ve čtvrtek 22. prosince, soupiska má obsahovat jména tří brankářů a dvaceti hráčů do pole. Stejně jako na předešlých olympiádách, kde startovali hokejisté z NHL, platí pravidlo, že zraněné hráče lze v nominaci nahradit. "Chci vzít sedm beků a třináct útočníků," řekl již v srpnu Hadamczik.

Česko se v Turíně ve skupině A od 15. února postupně utká s Německem, Švýcarskem, Finskem, Itálií a Kanadou. Čtveřice nejlepších poté postoupí do čtvrtfinále.

Reklama