Hlavní obsah

Kdo po Růžičkovi? Bude jméno nového kouče jasné už ve středu?

Praha

Výkonný výbor měl jednat o pozici Vladimíra Růžičky, mnozí si slibovali rušné debaty. Ale situace se poté, co kouč hokejové reprezentace zmítající se v aféře sám odstoupil, poněkud změnila. Otázkou dne je: Bude mít národní tým od středy nového trenéra? A kdo by to vlastně mohl být?

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vladimír Vůjtek, adept na uvolněné místo?

Článek

„Je to všechno čerstvé, ale Růžičkovo odstoupení trochu mění agendu pro středeční výkonný výbor," říká prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a podotýká, že bude těžké rychle najít kouče.

Po skončení práce na slovenské střídačce je volný Vladimír Vůjtek a zájem by měl i Miloš Říha, aktuálně bez angažmá. V úvahu přicházejí i dosavadní asistenti Jaroslav Špaček a Ondřej Weissmann. Většina potenciálních kandidátů je ale pod smlouvou v klubech. Do hry i tak mohou přijít jména Radim Rulík, Josef Jandač, Rostislav Vlach i Jiří Kalous. Nabízí se také varianta Miloše Hořavy, který byl u litvínovského titulu a chtěl zamířit do Švédska.

Růžička vedl národní tým nyní od března 2014, kdy rovněž pod tlakem médií rezignoval Alois Hadamczik. Ovšem u něj šlo o nepovedené olympijské vystoupení v Soči. Růžička s reprezentací dvakrát bral zlato z MS (2005, 2010), na posledních dvou šampionátech ji dovedl vždy do semifinále. Prosadil si i možnost působit v klubu, takže angažmá má jisté. Hned po MS se totiž upsal na deset let Chomutovu, kde hraje i jeho syn Vladimír.

Zkuste vybrat, kdo by se vám z širšího okruhu líbil na pozici kouče reprezentace?
Jaroslav Špaček
12,4 %
Ondřej Weissmann
0,9 %
Radim Rulík
2,7 %
Josef Jandač
6 %
Rostislav Vlach
4,4 %
Jiří Kalous
1 %
Miloš Hořava
3,7 %
Vladimír Vůjtek
26,2 %
Alois Hadamczik
1,9 %
Slavomír Lener
2 %
Trenér z ciziny
1,7 %
Miloš Říha
37,1 %
Celkem hlasovalo 44055 čtenářů.

Reklama

  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko