Hlavní obsah

Plekanec už zvedal ruce! Předčasně, ruský gólman vytasil zákrok večera

Praha

Zvedal ruce, ohlédl se, v hlavě mu bleskla myšlenka, že je vyrovnáno. Ne. Kapitán české hokejové reprezentace Tomáš Plekanec mohl minutu před koncem třetí části přípravného zápasu s Ruskem srovnat na 4:4. Jenže brankář Sergej Bobrovskij vytasil nejdůležitější zákrok v pravý čas. Levý beton stihl dát k tyčce. „Škoda, že Pleky nedal minutu před koncem gól do skoro prázdné brány,“ litoval po utkání trenér Josef Jandač.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Příprava na Světový pohár: Rusko - ČeskoVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Oba hráči věděli, že tento moment byl hodně důležitý. „Měl jsem štěstí, že jsem to vykopl ven," citoval server nhl.com ruského gólmana.

Plekanec dostal přihrávku od Jakuba Voráčka, okamžitě vystřelil, ale chyběl kousek, ten, který by velkou šanci proměnil v gól. „To bylo do prázdné brány, měl jsem dát  gól. On (Bobrovskij) to ale provedl skvěle, byl tam rychle. Trefil jsem to z první, šlo to do branky, měl jsem to dát nahoru, ale on předvedl výborný zákrok," popsal situaci český útočník.

Odveta s Ruskem je na programu v sobotu, zápas se hraje od 16:30 v Praze v O2 areně. Pokud se oba hráči opět na ledě potkají, může být vše jinak.

Oplatí Češi hokejistům Ruska porážku a v sobotní odvetě v Praze zvítězí?
Ano
75,7 %
Ne
24,3 %
Celkem hlasovalo 11774 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko