Hlavní obsah

České hokejisty mrzel ztracený zápas

PRAHA

Kruté chvíle prožila ve Stockholmu hokejová reprezentace, když kráčela od porážky k porážce. Povedený vstup do pondělního zápasu s Finy sice dával hráčům naději, že generálka před cestou do Rigy dopadne lépe, ale i zápas o bronz z evropské tour ztratili.

Článek

"V první třetině jsme Finy k ničemu nepustili, jenže zápas jsme zbytečně ztratili. Po gólu z trestného střílení soupeř získal jiskru, začali víc napadat, my ztráceli puky a šlo to dolů," řekl pro ČTK obránce Lukáš Krajíček. "Chyby ve druhé třetině nás stály výsledek, přitom jsme začali fakt výborně a jen pasivně nečekali, co s námi soupeř udělá, jako se to stávalo v předchozích zápasech. Nevydrželi jsme však v plné koncentraci celých 60 minut, zase jsme polevili a doplatili na to. Spoustu sil nás stála i častá vyloučení," litoval v Radiožurnálu útočník Jaroslav Balaštík.

Útočník Columbusu dal sice druhý gól českého mužstva, ale byl na ledě i při rozhodující trefě zápasu, kdy společně s Blaťákem nedokázali odehrát puk ve středním pásmu a Rita toho využil. "Puk nějak přeskočil, zůstal mezi námi a bohužel nikdo z nás nedokázal zareagovat. Vzal ho Fin a dal vítěznou branku," litoval Balaštík.

Mužstvo na švédském ledě marně hledalo tvář, ale zatím šlo stále o fázi hledání. Za obhajobou zlatých medailí se do Rigy vydá v dost jiné podobě, ale minimálně polovina sestavy se už nezmění. "Ten týden ve Stockholmu nebyl zrovna příjemný, musíme se ale z porážek ponaučit a hlavně na ledě nedělat tolik chyb a dodržovat pokyny trenérů," řekl Balaštík. "Prohráli jsme tady všechno, ale musíme to hodit za hlavu a předvést se lépe na mistrovství světa," dodal Krajíček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.