Hlavní obsah

Hokejovou dvacítku povede Vladimír Bednář

PRAHA

Hokejovou dvacítku povede v příští sezóně Vladimír Bednář. Rozhodl o tom ve středu výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje. Bednář převzal tým už po neúspěšném mistrovství světa od Radima Rulíka. Svého asistenta si vybere v nejbližší době.

Foto: www.hockeycanada.ca

Hokejovou dvacítku povede Vladimír Bednář - ilustrační foto.

Článek

Jako o nástupci Rulíka, který dvacítku dovedl v MS v Kanadě na šesté místo, se přitom v minulosti hovořilo spíš o Pavlu Richtrovi, nebo o Břetislavu Kopřivovi, jenž vedl hráče z nově se tvořícího týmu v osmnáctce.

Sedmapadesátiletý Bednář, mistr světa z roku 1972, působil v minulosti jako asistent u osmnáctky. Juniorského výběru ujal po světovém šampionátu nejprve jen provizorně do konce sezóny, nyní byl ve funkci potvrzen.

"Jsem rád, že se tak stalo. Velkou výhodu je, že tento ročník znám a vedl jsem ho prakticky již od šestnáctky," řekl Bednář. Letos nově se rodící dvacítka pod jeho vedením skončila na turnajích v Německu a Rusku dvakrát třetí.

Jediná šance

Před dalším juniorským světovým šampionátem, který se uskuteční na přelomu prosince a ledna ve švédských městech Leksandu a Moře, čeká Bednáře a jeho svěřence ještě jeden turnaj a letní soustředění. "Na to bych chtěl hlavně pozvat hráče, kteří působí v zámořských soutěžích. Je to prakticky jediná šance, jak je před mistrovstvím vidět," řekl Bednář, jenž plánuje oznámit jméno svého asistenta příští týden.

Na zasedání výkonného výboru se rozhodlo i o tom, že u osmnáctky bude pokračovat trenér Martin Pešout. Ten hokejové naděje dovedl na nedávném mistrovství světa ve Švédsku k bronzovým medailím. Sedmnáctku povedou Jiří Kopecký se Zdeňkem Motákem a šestnáctku Jiří Kučera s Petrem Rosolem. Všichni podepíší stejně jako Bednář smlouvy na jeden rok.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.