Hlavní obsah

První gól v KV Areně vstřelil domácí Hluchý

KARLOVY VARY

Pohárovým vítězstvím s Libercem pokřtili hokejisté Karlových Varů svou novou KV Arénu, přičemž první gól v ní dal domácí útočník Milan Hluchý. „Kluci hned křičeli, že to bude drahý, ale myslím, že žádná prémie se nevypisovala. Vždyť po té mojí trefě ještě ani nezhasínali, všichni si teprve zvykali,“ usmíval se Hluchý.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Václav Skuhravý (vpravo) a Petr Kumstát (uprostřed) z Karlových Varů v souboji s Jiřím Moravcem z Liberce

Článek

Na premiéru mistra v novém domácím prostředí se přišlo podívat 3540 diváků, které vedle dění na bílém ledě ještě bez reklam zaujaly hodně prosvětlený interiér i červené polstrované sedačky. „Jasně, že vedle hokeje lidí koukali, co a jak tady je. Byl to pro ně svátek, atmosféra byla pěkná,“ dodal Hluchý.

„Tak velká návštěva mě až překvapila, hrálo se před ní dobře. Nebylo ani znát, že venku bylo vedro. Užíváme si i komfortní zázemí haly,“ říkal autor dvou branek Václav Skuhravý. „Na lepší se zvyká dobře, je tu veliká kabina se saunou a vířivkou, srovnat se ale musíme s užším kluzištěm,“ řekl střelec vítězného gólu Ondřej Němec.

Nejlepší okamžiky si diváci i hráči mohli vychutnat i na obří červené kostce. „To mi ani nedošlo, že bych se měl kouknout na obrazovku nahoru pod střechu. Všechno chce čas, než si zvykneme,“ uvažoval Hluchý. Zvenku i zevnitř hala připomíná libereckou Tipsport Arenu, což je při shodě architekta i stavitelů pochopitelné. „Ten červený vnitřek tady je víc burcující, liberecká modrá na mne působila až moc klidně,“ mínil Václav Pletka, který přišel do Varů právě od Ještědu.

Reklama