Hlavní obsah

Šafářová vydřela postup na jeden banán. Trpěla jsem, ale už je to lepší, tvrdila po boji s Kanaďankami

Rio de Janeiro

Přestože o den dříve musela kvůli přetrvávajícím střevním potížím odstoupit z turnaje dvouhry, v úterý česká tenistka Lucie Šafářová nastoupila s Barborou Strýcovou k bitvě ve čtyřhře o čtvrtfinále. A po dvou hodinách a šesti minutách společně udolaly kanadský pár Eugenie Bouchardová - Gabriela Dabrowská 6:7, 6:2, 6:4.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Deblistky Barbora Strýcová (vlevo) a Lucie Šafářová.

Článek

Šafářovou už tři dny v Riu trápí střevní potíže. Do zápasu 1. kola deblu proti sestrám Willimsovým nastoupila bez rozehrávky, stejně jako do úvodního zápasu singla. V pondělí potíže pokračovaly a nebylo jisté, zda bude devětadvacetiletá česká reprezentantka schopná nastoupit.

„Situace už se zlepšuje. Jsem moc smutná, že mě něco takového potkalo. Měla jsem do dvouhry větší cíle. Ale v pondělí jsem trpěla, v úterý už byl můj stav lepší. Bára mě táhla," vykládala Šafářová.

„Klobouk dolů před Luckou, protože skoro tři dny nejedla. Energie jí pak pochopitelně chybí, ale zvládla to úžasně," chválila parťačku bojující s nemocí Barbora Strýcová. „Moc jsem vážně nejedla. Měla jsem jeden banán. Vlastně jsem ležela celou dobu. Byla jsem v pondělí na klinice v olympijské vesnici, dostala jsem nějaké léky. Už by se to snad mělo jen zlepšovat, zažívací ústrojí se zklidnilo," doufala Šafářová.

Při bitvě s kanadskými soupeřkami si obě užívaly mimořádné podpory publika. Atmosféra chvílemi byla jako při hokejové bitvě v uzavřené aréně. Dlouho po utkání pak i přes vyčerpání rozdávaly podpisy a pózovaly pro společné fotografie: „Je fajn, že nám fandí Brazilci i jiní čeští sportovci. Bylo by hloupé se místo autogramu vymlouvat, že jsme unavené."

Ve čtvrtfinále se Češky utkají se sehraným italským párem Sara Erraniová, Roberta Vinciová.

Porazí česká dvojice Strýcová, Šafářová ve čtvrtfinále čtyřhry italský pár Erraniová, Vinciová?
Ano
87,3 %
Ne
12,7 %
Celkem hlasovalo 10683 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články