Hlavní obsah

Kosovská hrdinka odmítla před olympiádou dopingovou kontrolu

Rio de Janeiro

Judistka Majlinda Kelmendiová, jež díky vítězství v kategorii do 52 kg v Riu de Janeiro získala první olympijskou medaili pro Kosovo, je podezřelá z porušení dopingových pravidel. Trest jí však hrozí maximálně na území Francie, kde se v červnu odmítla podrobit nehlášené dopingové zkoušce.

Foto: Markus Schreiber, ČTK/AP

Dojatá kosovská judistka Majlinda Kelmendiová.

Článek

Mezinárodní judistická federace (IJF) událost potvrdila v tiskovém prohlášení. "Proti způsobu kontroly sportovkyně a její trenér protestovali a podle standardů IJF vypadala problematicky. Pokud bude udělen trest, bude se vztahovat pouze na území Francie," uvedla IJF.

Prezident Kosovské judistické federace Agron Kuka pro deník Guardian zdůraznil, že Kelmendiová je čistá. "Tým byl na tréninkovém kempu ve Francii a přišla tam nějaká osoba, která chtěla provést dopingovou kontrolu. Ale neměla autorizaci od (Světové antidopingové agentury) WADA nebo někoho podobného. A tím to končí," řekl.

Kelmendiová se podle IJF podrobila letos několika jiným kontrolám včetně nedělní v Riu po vítězství v olympijské soutěži.

Reklama

Související témata: