Hlavní obsah

Střelci dolaďují olympijskou formu

PRAHA

Už jen v klidu vylaďují formu, vždyť devět ze třinácti nominovaných střelců na OH letí do Pekingu již příští čtvrtek a zbytek zamíří do dějiště her 5. srpna. Závodníci v puškových a pistolových disciplinách měli společné soustředění v Plzni, naopak brokaři se připravovali individuálně: skeetař Sychra doma v Budějovicích, čerstvý vicemistr Evropy v trapu Kostelecký střílel v Mariboru.

Článek

„Forma všech nominovaných šla nahoru, ale podstatné bude, jak psychicky zvládnou závod,“ říká šéf střelecké části výpravy Vladislav Šaňák.

„Věřím, že všichni reprezentanti jsou v Pekingu schopni umístit se do šestnáctého místa, minimálně polovina z nich by měla postoupit do finále. Když se všechno sejde, může to být medaile, přitom ale už dvě chyby znamenají propad ve výsledkové listině,“ tvrdí Šaňák a připomíná zajímavý generační rozptyl mezi střelci.

Vždyť 47letý Varga získal olympijské zlato v Soulu v malorážce vleže, přičemž devatenáctileté Musilová a Sýkorová tehdy ještě ani nebyly na světě.

„Věkově máme dvě skupiny. Vedle Vargy řadím k těm zkušeným i pistoláře Tenka, puškaře Jeřábka a oba brokaře, mezi mladé patří hlavně puškařky v čele s největší nadějí a obhájkyní bronzu Emmons, stále perspektivní je i stříbrná z Atén Marušková,“ uvedl Šaňák s tím, že všichni jedou na základě letos dosažených výsledků a ve výpravě chybějí jen ti tři, kteří sice vystříleli Česku účastnická místa, ale v této sezóně se s formou nepotkali.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články