Hlavní obsah

Deblkanoisté postoupili do finále, další program byl přeložen na pátek

PEKING

Čeští deblkanoisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek postoupili na olympijských hrách v Pekingu do finále. Semifinále deblkanoistů bylo ale bohužel jediným závodem ve vodním slalomu na kanálu Šun-i, zbývající finále stejně jako semifinále i finále kajakářek se Štěpánkou Hilgertovou bylo přeloženo na pátek kvůli hustému dešti a bouřce.

Článek

Deblkanoisté Volf se Štěpánkem zvládli semifinálovou jízdu bezchybně jako třetí a  se ztrátou necelé sekundy na vedoucí Němce Felixe Michela a Sebastiana Piersiga. Druhé místo patří hlavním favoritům a obhájcům prvenství Pavolu a Peteru Hochschornerovým ze Slovenska, kteří jako jediní z vedoucí trojice inkasovali penalizaci za dotyk branky.

Česká posádka má minimálně k obhajobě aténského umístění velmi blízko, protože další soupeři mají už více než třísekundovou ztrátu. Česká dvojice jako jediná zvolila v kombinaci branek v polovině trati průjezd na takzvané "R", jistější variantu najetí do branky pozadu. Na čtvrtém místě za českým párem je se ztrátou ruská dvojice.

Semifinále i finále kajakářek stejně jako finále deblkanoistů bylo nakonec pro nepřízeň počasí odloženo na pátek. Finálové kolo deblkanoistů a semifinále a finále kajakářek by mělo začít v 9:00 středoevropského času.

Reklama