Hlavní obsah

Basketbalistky se na rozlehlou olympijskou arénu chystaly v poli

Londýn

V sobotu české basketbalistky zahájí olympijský turnaj zápasem s Čínou v rozlehlé basketbalové aréně v těsné blízkosti olympijské vesnice. Poslední přípravu s Kanadou však včera odehrály ve schované hale uprostřed kukuřičných polí v Lee Valley, nedaleko kanálu pro vodní slalom.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér Lubor Blažek s reprezentačním týmem basketbalistek

Článek

V sobotu bude zcela odlišné prostředí, a jak trenér Lubor Blažek i hráčky pevně doufají, rovněž výsledek. S Kanadou totiž prohrály po nepřesvědčivém výkonu 39:47. Po dvou triumfech nad Ruskem v Jindřichově Hradci tedy přišel těsně před turnajem nepříjemný políček.

„V Jindřichově Hradci nás hnali diváci, tady nebyl nikdo, kdo by nás zvenčí motivoval. Už začátek ukázal, že to nebude super výkon," vyprávěl trenér Blažek. „Těžko jsme se vyrovnávali s tvrdostí, která vládne ženskému basketbalu a pro nás je to dobré poučení před zápasem s Čínou. Někdy je totiž knockout lepší než laciné vítězství," věděl trenér. „Možná jsme po zápasech s Ruskem létali v oblacích, teď jsme tam, kde máme být," věřil.

Trenér už má o sestavě na utkání s Čínou jasno

Původně chtěl hrát zápas v dopoledních hodinách, aby si hráčky zvykly na dřívější začátek. „Ale my oslovili Kanadu, ta chtěla hrát odpoledne, tak jsme jí vyhověli," vysvětloval.  Jasno už má po včerejším zápase i o sestavě. „Ale zatím to nechci říkat. Věřím každé z hráček, holky vědí, že může jít na hřiště kdokoliv," říkal Blažek.

Zatímco ještě dopoledne si pochvaloval zdravotní stav svých svěřenkyň, po zápase s Kanadou už tak optimistický nebyl. „Aleně Hanušové je špatně, asi něco snědla. A nepříjemností je zranění kolene Lenky Bartákové," litoval.

Reklama

Související témata: