Hlavní obsah

Stolní tenistka Vacenovská končí ve třetím kole

Londýn

Česká stolní tenistka Iveta Vacenovská vypadla ve 3. kole olympijského turnaje. Deváté nasazené Němce čínského původu Wu Ťia-tuo podlehla 2:4 na sety a skončila před osmifinálovými branami.

Článek

Vacenovská s evropskou šampionkou z roku 2009 odehrála vyrovnaný zápas. Snažila se útočit a po úvodním setu ztraceném v poměru 9:11 se jí vydařil vstup do druhé sady. V té vedla 4:0 a 7:3, a i když německá reprezentantka vyrovnala, rodačka z Hodonína odskočila na 10:7. Nevyužila však žádný z těchto tří setbolů ani ten čtvrtý, který si vybojovala za stavu 11:10, a následně prohrála 13:15.

Z nešťastné ztráty setu se oklepala a v třetí sadě měla znovu navrch, když se po šesti vítězných výměnách za sebou dostala do vedení 10:5. Po dvou chybách při setbolech si pak raději vzala oddechový čas a nakonec v pořadí čtvrtý setbol proměnila ve výhru 11:8.

Čtvrtá sada však znovu patřila Wu Ťia-tuo, která se přesnými bloky úspěšně bránila útokům osmadvacetileté Češky. Čtyřiatřicetiletá Němka měla vzápětí blízko k ukončení zápasu, protože v pátém setu vedla už 9:7. V koncovce však tentokrát selhala a dvěma chybami darovala Vacenovské výhru 11:9.

V šesté sadě však byla šestnáctá hráčka světa znovu přesnější, vyhrála ji 11:5 a stejně jako ostatní nasazené stolní tenistky postoupila do osmifinále. Naopak pro české barvy londýnský turnaj ve stolním tenisu skončil.

Stolní tenis
Dvouhra žen - 3. kolo: Wu Ťia-tuo (9-Něm.) - Vacenovská (ČR) 4:2 (9, 13, -8, 8, -9, 5).

Reklama

Související témata: