Hlavní obsah

Organizátoři vykázali americké komentátory boxu od ringu

Organizátoři z Mezinárodní boxerské asociace (AIBA) vykázali komentátory americké televize NBC z exkluzivního místa poblíž ringu, od kterého přihlíželi olympijskému turnaji. Chování novinářů prý rušilo rozhodčí a další funkcionáře.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Suzuki Jasuhiro v červeném proti Mehdi Chalsiovi v modrém při boxerském zápase ve welterové váze do 69 kg - ilustrační foto.

Článek

Komentátoři NBC Bob Papa a Teddy Atlas byli jediní, kdo mohli zápasy sledovat z místa u ringu. AIBA ale organizačnímu výboru her doporučila, aby je přesunul do boxů k ostatním žurnalistům. Americká dvojice ale nabídku odmítla a ExCel center opustila.

"Nabídli jsme jim kabinku na novinářské tribuně, odkud komentují ostatní televize, protože rušili rozhodčí i během duelů, které ani nevysílali. Prohlásili, že už není důvod zůstávat, když jsou všichni Američané ze hry," napsal agentuře Reuters mluvčí AIBA Sebastien Gillot.

NBC se proti tvrzení, že komentátoři halu opustili z tohoto důvodu, ohradila. "Jsou to nepřesná tvrzení, ostatní duely pro americké publikum pokryjeme přesně podle plánu," uvedla stanice ve svém prohlášení. Věc prý projedná s Mezinárodním olympijským výborem a vyvrcholení turnaje doprovodí komentářem z newyorského studia.

Televize NBC je oficiálním partnerem MOV a za exkluzivní vysílání dalších čtyř olympijských her do roku 2020 zaplatila 4,38 miliardy dolarů. Během her už byla kritizována za to, že nejsledovanější části programu včetně slavnostního zahájení a finále mužské stovky pouští kvůli inzerci ze záznamu.

Omluvila se už i za to, že krátce po vystoupení dvojnásobné medailistky ve sportovní gymnastice černé pleti Gabby Douglasové zařadila reklamu s opicí cvičící na gymnastickém nářadí.

Reklama