Hlavní obsah

MOV a Řekové hledají způsob, jak nepustit Thanuovou do Pekingu

ATÉNY

Mezinárodní olympijský výbor a řecký olympijský výbor (EOE) hledají způsob, jak zakázat dopingové hříšnici Ekaterini Thanuové start v Pekingu. Atletka sice splnila olympijský limit a figuruje v řecké nominaci, o její způsobilosti pro hry však definitivně rozhodne o tomto víkendu MOV.

Článek

Aténský deník Ta Nea ve středu zveřejnil dopis představitelů EOE, kteří se snažili na státním zastupitelství zjistit, jaké procesy ještě Thanuovou čekají. "Prosíme o rychlou odpověď, abychom ji mohli doručit MOV," citoval deník dopis představitelů olympijského výboru.

List přinesl i reakci zastupitelství, podle níž Thanuovou čeká ještě 2. února příštího roku soud kvůli křivopřísežnictví. To by podle listu mohlo MOV stačit k vyškrtnutí sprinterky z olympijských her.

Thanuová se pokouší o olympijský návrat čtyři roky po skandálu, o který se spolu s kolegou Kostasem Kenterisem postarali doma v Aténách. Vedle postihu na sportovním poli - za vyhýbání se dopingové kontrole dostali oba dvouletý trest - hrozí bývalým hvězdám trest u civilního soudu za předstírání motocyklové nehody.

Thanuová už si sice svůj dopingový trest odpykala, nicméně MOV už v Aténách dal najevo, že o její případné další účasti bude jednat. K tomu dojde nyní o víkendu, kdy bude mít její osud v rukou disciplinární komise.

Reklama

Související témata: