Hlavní obsah

Basketbalistky se utkají s Čínou, Gonzales vyzve ve finále Nadala

PEKING

České basketbalistky zakončí své vystoupení v základní skupině na olympijských hrách v Pekingu duelem s Čínou. O zlato v tenisové dvouhře bude usilovat nastupující světová jednička Rafael Nadal, jeho soupeřem bude bronzový z poslední olympiády Chilan Fernando Gonzalez.

Článek

Svěřenkyně trenéra Jana Bobrovského sice zatím nepodávají oslnivé výkony, ale mají stále šanci obsadit v první fázi turnaje druhé místo a ve čtvrtfinále se vyhnout nejsilnějším týmům z druhé skupiny Austrálii a Rusku.

K tomu však potřebuje pátý tým z předcházejících her v Aténách porazit Čínu o 36 bodů, k postupu na třetí místo musí vyhrát o 12 bodů.

V atletice se budou rozdělovat medaile například v nejkratším ženském sprintu a také v běhu na 10 000 metrů. Etiopan Kenenisa Bekele obhajuje zlato z Atén a v plánu má i vítězství na poloviční trati. Na desítce mu vedle skvělých keňských běžců přibyl jeden nečekaný soupeř z jeho vlasti. Haile Gebrselassie, který na této trati triumfoval v Atlantě i v Sydney, se kvůli obavám ze smogu vzdal účasti v maratonu a vrátil se na dráhu.

V kvalifikacích se představí výškaři Jaroslav Bába a Tomáš Janků a v rozbězích překážkářky Lucie Škrobáková a Zuzana Hejnová.

O zlato v ženské tenisové dvouhře se utkají Rusky Jelena Dementěvová a Dinara Safinová.

Reklama