Hlavní obsah

Němečtí pozemkáři jsou potřetí olympijskými vítězi

PEKING

Němečtí pozemkáři jsou potřetí olympijskými vítězi Němečtí pozemní hokejisté se potřetí v historii stali olympijskými vítězi. V dnešním finále v Pekingu porazili mistři světa 1:0 Španělsko a navázali na triumfy z let 1972 a 1992. Jediným střelcem finále byl Christopher Zeller, který skóroval po šestnácti minutách z trestného rohu.

Článek

Němci vystřídali na olympijském trůnu Austrálii, která se letos musela spokojit s bronzem po vysoké výhře 6:2 nad Nizozemskem.

Německý tým dovedl ke zlatým medailím trenér Markus Weise. Stejný kouč seděl před čtyřmi roky na lavičce ženské reprezentace, která v Aténách získala rovněž titul. V Německu se v žádném jiném sportu něco podobného dosud nikomu nepodařilo.

Noví olympijští vítězové porazili svého finálového soupeře totožným výsledkem už v základní skupině. S majiteli bronzových medailí z předloňského MS měli Němci před olympiádou nevyřízené účty, protože s nimi čtyřikrát prohráli.

Australané rozhodli o výsledku už nástupem do zápasu: po devíti minutách vedli 3:0, když o první dva góly se postaral Eddie Ockenden. Stříbrným medailistům z Atén se sice v 27. minutě podařilo snížit na rozdíl jedné branky, ale prakticky z rozehrání nechali jít soupeře znovu do dvougólového vedení. Po přestávce rozhodli Australané zápas dalšími dvěma góly.

POZEMNÍ HOKEJ:
Finále:
Německo - Španělsko 1:0 (1:0)
Branka: 16. Zeller.
O 3. místo:
Austrálie - Nizozemsko 6:2 (4:2)
Branky: 5. a 6. Ockenden, 9. Abbott, 28. Matheson, 42. Hammond, 62. Doerner - 12. Taekema, 27. De Nooijer.
O 5. místo: Británie - Korea 5:2 (0:0)
o 11. místo: Čína - JAR 4:3 v prodl. (3:3, 1:1).
Konečné pořadí: 1. Německo, 2. Španělsko, 3. Austrálie, 4. Nizozemsko, 5. Británie, 6. Korea, 7. Nový Zéland, 8. Pákistán.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.