Hlavní obsah

Hamburk chce Kompanyho zpět, hráč však zůstává v Pekingu

PEKING

Belgický fotbalista Vincent Kompany se rozhodl zůstat na olympijských hrách v Pekingu, i když mu vedení Hamburku nařídilo, aby se se vrátil do klubu. Německý tým chce využít jeho služby v úvodním bundesligovém utkání proti obhájci titulu Bayernu Mnichov. Pokud se Kompany nevrátí, vyvodí z toho Hamburk důsledky.

Článek

"Kompany se z vlastní vůle rozhodl zůstat s týmem na olympiádě. Je to proti vůli jeho klubu," stojí v prohlášení belgické reprezentace, která s Hamburkem o situaci jedná.

Podle mluvčího Hamburku Jörna Wolfa má klub s belgickým svazem dohodu, že Kompany odehraje v Pekingu jen dva zápasy a pak se vrátí do Německa. "Existuje jasná dohoda. Pokud nebude respektována, podnikneme všechny právní kroky, které budou možné, aby došlo k nápravě," uvedl Wolf.

Belgie ke svému druhému utkání nastoupila v neděli, ovšem Kompany u výhry nad Čínou nebyl, neboť kvůli vyloučení v prvním utkání s Brazílií nemohl nastoupit. I bez něj se Belgičané přiblížili postupu do čtvrtfinále. K tomu potřebuje v posledním utkání ve skupině porazit Nový Zéland a Kompany jako největší hvězda týmu chce být u toho.

To se však nelíbí trenéru Hamburku Martinu Jolovi, který ho chce využít v pátečním zápase s Bayernem. "Náš kádr teď není tak silný, jak by s ním mohl být," prohlásil Jol, mezi jehož svěřence patří i český záložník David Jarolím, který dělá v Hamburku kapitána.

Dvaadvacetiletý Kompany je prvním hráčem, který se postavil proti svému klubu poté, co mezinárodní sportovní arbitráž CAS minulý týden rozhodla, že kluby mohou své hráče mladší 23 let z olympiády stáhnout. Většina klubů však hráčům dovolila v Pekingu zůstat.

Reklama

Související témata: