Hlavní obsah

VIDEO: Kvitovou horší bilance s Bondarenkovou před olympijskou premiérou neděsí

Negativní bilance vzájemných duelů s Ukrajinkou Katarynou Bondarenkovou českou tenisovou superstar Petru Kvitovou před 1. kolem olympijského turnaje v Londýně neděsí. Ze tří zápasů šestá hráčka světa dvakrát prohrála, výhru slavila jen při prvním střetu. O úspěchu při premiéře ve dvouhře pod pěti kruhy přesto nepochybuje.

Petra Kvitová v dějišti olympijských herVideo: Radek Malina (Londýn), Právo

 
Článek

„Nehraje moc rychle, dobře servíruje. Vím, že je nepříjemná," vzpomínala Petra Kvitová při čtvrteční návštěvě Českého domu v Londýně, kam vyrazila po dopoledním tréninku s Číňankou Li Na. „Problém v posledních dvou vzájemných zápasech před dvěma lety byl spíše ve výkonu Petry. Rozhodně nemohu říct, že by Bondarenková hrála nějak excelentně. Navíc Ukrajince sedí spíše tvrdé povrchy, není specialistkou na trávu, kde by měla být Petra lepší," přemítal trenér české tenistky David Kotyza.

Moc času na prohlídku Českého domu svojí svěřenkyni nedopřál. Už odpoledne byl totiž na programu na travnatých dvorcích ve Wimbledonu druhý trénink se Slovenkou Hantuchovou. „Po vyřazení ve čtvrtfinále právě tady v Londýně jsme se s vidinou olympijského turnaje vrátili k přípravě, která minulý rok přinesla triumf. Trénovali jsme totiž na umělé trávě v Kostelci na Hané. A já pevně věřím, že to přinese výsledky," přál si Kotyza.

Kvitovala klid na přípravu

Kvitová s povděkem kvitovala skutečnost, že po wimbledonském vyřazení ve čtvrtfinále s Američankou Serenou Williamsovou měla víc klidu na přípravu pro olympijský turnaj. „Wimbledon byl náročnější z psychického hlediska, protože jsem byla v roli obhájkyně. Teď, přestože se jedná o olympijský turnaj, jsem více uvolněná. Krásně jsem si odpočinula, pak měla delší čas na přípravu než před Wimbledonem. Cítím se lépe. Věřím si," prohlásila Kvitová. „Navíc nejsem vystavená tak děsivému mediálnímu tlaku jako minulý rok v létě. Tehdy bylo shonu kolem mě skutečně přespříliš," lebedila si tenistka, která při debutu na OH startovala v Pekingu jen ve čtyřhře.

Ve čtvrtek v Londýně proti všem předpokladům nelosovala olympijský turnaj tenistek, jak bylo v plánu. „Pořadatelé posunuli časový harmonogram a upozornili mě, že celý ceremoniál bude delší, než původně avizovali. Nestíhala bych další povinnosti, tak jsem se musela omluvit. Trošku mě mrzí, že jsem los olympiády propásla, ale na druhou stranu se asi moc nelišil od ostatních," krčila smířlivě rameny Kvitová, jenž losovala turnaj kupříkladu minulý rok v Eastbourne, kde později došla do finále.

Zápasu už se nemůže dočkat

K prvnímu zápasu nastoupí hned v sobotu, v první soutěžní den londýnských her. Duel s Bondarenkovou ji čeká odpoledne na kurtu číslo jedna. „Preferovala jsem sobotní start, abych nemusela čekat. Je lepší do toho prásknout dříve. Dlouho jsme trénovali. Už chci ostrý zápas," přiznala Kvitová.

Nijak nelituje, že ve srovnání s dalšími českými tenistkami zůstala stranou olympijské vesnice a dočasné útočiště má s trenéry přímo ve Wimbledonu: „Když jsem na hry kvalifikovala, o vesnici jsem uvažovala. Jenže to jsem nevěděla, jak daleko z vesnice bude na kurty. Z domečku ve Wimbledonu jsem v šatně, když jdu pěšky, za patnáct minut. Určitou daní je, že zatím jsme moc olympijské atmosféry neužili."

Reklama

Související témata: