Hlavní obsah

TENIS ON-LINE: Déšť rozbil program ve Wimbledonu. Štěpánek bude dohrávat v pondělí

Londýn
Aktualizováno

Sil jako filmový Terminátor bude potřebovat Radek Štěpánek, jako jediný z českých tenistů totiž nastoupí na trávě v All England Clubu hned do tří soutěží. Třiatřicetiletý rodák z Karviné odstartoval účast v olympijském turnaji ve dvouhře, v níž v prvním kole na kurtu číslo sedm bojuje s bývalou světovou trojkou Nikolajem Davyděnkem. Český tenista prohrál první set 4:6. Ve druhém vede 1:0 a za toho stavu bylo utkání již poněkolikáté přerušeno. Dohrávat se bude v pondělí, kdy můžete zápas sledovat i v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Po příletu do Londýna hýřil český tenista Radek Štěpánek dobrou náladou

Článek

Oba tenisté se zatím utkali desetkrát a lepší bilancí se může pochlubit 31letý Rus, jenž se radoval v šesti případech. Navíc vyhrál tři poslední souboje. Na travnatém povrchu však Štěpánek s Davyděnkem ještě síly nezměřil.

"Nalil jsem benzin do motoru, který musí teďka vydržet šlapat na plné obrátky," glosoval Štěpánek s humorem svoji přípravu po příletu do Londýna. Energii bude bezpochyby potřebovat: spolu s Tomášem Berdychem zasáhne ještě do soutěže čtyřhry, kde jako pátý nasazený pár narazí na italskou dvojici Daniele Braccialli, Andreas Seppi. Zápas se měl odehrát v neděli, ale také debl byl odložen na pondělí.

Později se Štěpánek na olympiádě objeví ještě s Petrou Kvitovou i v mixu.

Po Wimbledonu musel Štěpánek vyléčit lehce natržený mezižeberní sval ze čtyřhry. Využil služeb Pavla Koláře, a když dostal povolení, odletěl na Floridu, kde strávil skoro dva a půl týdne. "Nabral jsem tam síly psychické, fyzické, tenisové a bylo to příjemné. Měl jsem tam teplo a ideální podmínky," hlásil spokojeně. Prodá pohodu i na olympijském turnaji?

Olympijský tenisový turnaj:
Dvouhra mužů - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Davyděnko (Rus.) 4:6, 1:0 odloženo na pondělíon-line

Reklama