Hlavní obsah

Sestry Antošovy ani čtyřka "bez" opravy na olympiádě nezvládly

Dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových i čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Milan Bruncvík, Jakub Podrazil, Michal Horváth nezvládly svá druhá vystoupení na olympijské regatě v Eton Dorney. Ženský dvojskif obsadil v opravách třetí místo a nepostoupil do pátečního finále, čtyřka "bez" byla čtvrtá a jako jediná loď v kategorii tak bude chybět v semifinále.

Článek

Sestry Antošovy se musely vypořádat s problémy na startu, který se kvůli poruše startovacího zařízení musel opakovat. Veslařky pražské Slavie se po většinu tratě držely na druhém postupovém místě, ale v závěru podlehly mocně finišujícím Američankám Sarah Trowbridgeové a Margot Shumwayové. Finalistky z posledních tří světových šampionátů tak na olympiádě budou v pátek bojovat o sedmé až desáté místo.

Oprava se nevydařila ani čtyřce bez kormidelníka, která potřebovala ve čtyřčlenném startovním poli porazit k postupu do semifinále alespoň jednu loď. Veslaři pražské Dukly po startu vedli, poté ale klesli na druhé a poté na třetí místo. V závěru je ve finiši předčili i Italové a svěřenci trenéra Petra Blechy, kteří na olympiádu postoupili letos v dodatečné kvalifikaci, tak celkově obsadí poslední, třinácté místo.

Dnes se na olympiádě představí ještě tři české posádky, ve čtvrtfinále budou bojovat skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková. O postup do finále bude usilovat čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Veslování - opravy, muži:
Čtyřka bez kormidelníka: 1. Srbsko (Jagar, Vukovič, Derič, Vasič) 6:01,97, ...4. Česko (Klang, Bruncvík, Podrazil, Horváth) 6:04,56.
Ženy:
Dvojskif: 1. Wej-wej Ču, Wang Min (Čína) 7:09,65, ...3. J. Antošová, L. Antošová (ČR) 7:11,68.

Reklama