Hlavní obsah

Odveta po šestnácti letech. Foxová pomstila mámu, porazila Hilgertovou

V Atlantě 1996 stála Francouzka Myriam Foxová po závodě kajakářek na divoké vodě na třetím stupínku, vzhlížela ke Štěpánce Hilgertové a poslouchala českou hymnu. O šestnáct let později v Lee Valley nedaleko Londýna její dcera Jessica hájící australské barvy brilantní jízdou maminku překonala ziskem olympijského stříbra a Hilgertovou odsunula na čtvrtou příčku.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Vodní slalomářka Jessica Foxová třímá australskou vlajku po stříbrné jízdě na kanéle v Lee Valley.

Článek

„Sice jsem slyšela, že budu stát zase na stupních vítězů s Foxovou, ale já tomu po své jízdě moc nevěřila," přiznávala 44letá Hilgertová závodící na své šesté olympiádě.

Foxová vyhrála před dvěma lety olympiádu mládeže, teď vystoupala na stupně vítězů i na „velkých" hrách. „Tohle je ta nejkrásnější věc, kterou jsem kdy viděla," rozplývala se při pohledu na lesknoucí se medaili.

Její maminka neskrývala dojetí. „Jsem štěstím bez sebe, vždyť je jí teprve osmnáct a je na první olympiádě. A ke Štěpánce vždycky Jess vzhlížela jako k jedné z nejlepších slalomářek historie," ohromeně vyprávěla Myriam Foxová, která dceru trénuje spolu se svým manželem Richardem.

I on byl výborným závodníkem, pětkrát vyhrál mistrovství světa, ale na olympiádě byl nejlépe čtvrtý. „Možná zůstane jediným v rodině bez medaile, moje 14letá sestra Noemi bude totiž také hodně dobrá," smála se Jessica Foxová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.