Hlavní obsah

Jachtařka Fenclová drží v olympijské regatě osmé místo a naděje na finále

Londýn

Jachtařka Veronika Fenclová zůstala po osmi rozjížďkách olympijské regaty v třídě Laser Radial na osmém místě. Jednatřicetiletá Češka je před závěrečnými dvěma rozjížďkami blízko postupu do finálové jízdy pro deset nejlepších.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová (uprostřed)

Článek

Fenclové se po dni volna příliš nevydařila dnešní úvodní jízda, v níž skončila sedmnáctá. Poté ale zajela šestý čas a zůstala celkově osmá s 63 body.

"Dala jsem do toho vše, fakt maximum, ale zaďáky mi vůbec nešly. Navíc nemám ráda tyhle malé tratě, na kterých jedeme čtyři kola místo obvyklých dvou. Teď musím dobře zregenerovat na další den," řekla Fenclová. "Byla asi šance zaútočit na lepší pozice, ale prostě vše nezapadlo do sebe, jak mělo," dodal kouč Jakub Kozelský.

Jachtařky čekají ještě dvě rozjížďky v sobotu a pak v pondělí finálová jízda pro deset nejlepších, jež se boduje dvojnásobně. Vyrovnané pořadí vede Evi van Ackerová z Belgie (23) před Annalise Murphyovou z Irska (24) a Nizozemkou Marit Bouwmeesterovou (26).

Maier do finále nepostoupil

Desátou rozjížďkou ve třídě Finn skončila olympijská regata v Dorsetu pro Michala Maiera, jenž byl ve 48 letech nejstarším českým účastníkem her. Na svých pátých OH obsadil 21. pozici a o čtyři místa vylepšil výsledek z Pekingu.

Z druhého místa půjde v této třídě do nedělního finále slavný Brit Ben Ainslie, jenž v domácích vodách usiluje o čtvrté zlato za sebou. Na vedoucího Dána Jonase Högha-Christensena ztrácí dva body. V případě rovnosti rozhoduje výsledek z poslední rozjížďky.

V třídě Laser je Viktor Teplý po osmi jízdách jednatřicátý.

XXX. letní olympijské hry v Londýně:
Jachting:
Muži - Finn (po 10 rozjížďkách): 1. Högh-Christensen (Dán.) 26, 2. Ainslie (Brit.) 28, 3. Postma (Niz.) 42, ...21. Maier (ČR) 162 - nepostoupil.
Laser (po 8 z 10 rozjížděk): 1. Slingsby (Austr.) 23, 2. Kontides (Kypr) 28, 3. Stipanovič (Chorv.) 40, ...31. Teplý (ČR) 189.
Ženy - Laser Radial (po 8 z 10 rozjížděk): 1. Van Ackerová (Belg.) 23, 2. Murphyová (Ir.) 24, 3. Bouwmeesterová (Niz.) 26, ...8. Fenclová (ČR) 63.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.