Hlavní obsah

VIDEO: Se zlatou medailí se Knapková i sprchovala. A doufala, že ji nepropije

Londýn

Hned po svém triumfálním závodě měla chuť na pivo. „Říkala jsem Ondrovi Synkovi, že zajdeme na jedno. Ale on mi tvrdil, že první si dám tak o půlnoci,“ tlumočila Miroslava Knapková rozhovor dvou olympijských veslařských medailistů.

Mirka KnapkováVideo: Právo

 
Článek
Fotogalerie

Její kolega měl pravdu, však už poznal zájem po zisku medaile na hrách dvakrát. I kolem Knapkové se rázem spustil kolotoč gratulací, mediálních i sponzorských povinností. „Ondra měl pravdu, když říkal, že to bude náročné," uznala. „Stihla jsem projít dopingovou kontrolou, potkat se s rodiči a dojít si na pozdní oběd ve vesnici," popisovala svůj sobotní pozávodní program.

Tátovi se splnil sen

Rodiče sledovali její závod přímo na tribunách kanálu Eton Dorney. Otec Miroslav, pátý na dvojskifu z moskevské olympiády, neskrýval dojetí. „Říkal jsem si, že bude buď první, nebo šestá. Takhle se jí i mně splnil sen," vykládal nadšeně.

Sobotní večer strávila Knapková v Českém domě, na tradičním místě úspěchů ji čekaly stovky fanoušků. „Mirka, Mirka," skandovali, když přišla skifařka na pódium. Synek jí předal skleněnou pochodeň jako dar, který v Českém domě dostávají všichni čeští medailisté.

Zlato měla pořád na krku. „Já se s ním i sprchovala," vykládala. „Tak snad ho nepropiju," smála se. Zatímco Synek říkal, jak je jeho stříbro těžké, Knapková se skloněnou šíjí rozhodně chodit nemusela. „Zatím dobré, když tak pak poprosím fyzioterapeuta, ať mi napraví krk," usmívala se.

Pomalu na ni padala únava. „Chtěla bych to trochu oslavit, přece jen už v pondělí odlétám. Ale přes veškerou euforii je to náročné," připouštěla.

Nestíhala odpovídat

Radost jí znásobovaly četné gratulace na mobilu. „Snažila jsem se odpovídat, ale všechno se nedalo stíhat. Pořád mi chodí další a další, tak se omlouvám těm, co jsem neodpověděla," vzkazovala. Žádost o ruku? „Ta tam nebyla žádná," smála se. „Ale psali mi i z mé základní školy, že mi gratulují a někdy bych mohla přijít na návštěvu," vyprávěla brněnská rodačka.

Změn v životě způsobených olympijským triumfem se nebojí. „Já doufám, že žádné nebudou," věří. „Když jsem vyhrála zlato na mistrovství světa, tak mi Ondra Synek také říkal, jaké to bude strašné, a nebylo. Ale je fakt, že olympiáda je něco jiného," je Knapková zvědavá na průběh příštích dnů, týdnů a měsíců. Na konto jich během nich přibude 1,5 miliónu korun jako odměna za zlato od Českého olympijského výboru.

Reklama