Hlavní obsah

Stříbrný Synek už je doma a porod stihne. Od ministra dostal pro syna plyšového oslíka

Praha

První olympijská medaile z Londýna je doma. Stříbrný skifař Ondřej Synek spěchal z dějiště her, aby stihl narození druhého potomka. Termín porodu je 8. srpna. "Ještě se to nenarodilo," byla první slova českého veslaře při nedělním příletu na ruzyňské letiště. Tam na závodníka pražské Dukly čekal i ministr obrany Alexandr Vondra, který měl vedle pamětní vojenské medaile i osobní dar pro miniminko, modrého plyšového oslíka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Stříbrný olympijský medailista ve skifu Onřej Synek dorazil v neděli do Prahy. Spěchal, aby stihl být u porodu a očekávaném narození syna. Od ministra obrany Alexandra Vondry pro něho dostal plašového oslíka.

Článek

"Chci být ženě nablízku, když přivede na svět našeho syna, proto jsem tak spěchal domů," prohlásil  Synek, který v pátek na kanále Eton Dorney dojel druhý v závodě skifařů a o necelých 48 hodin později už byl v Česku. "Volali jsme si s manželkou přes skype, teď cestou poslali i sms zprávy. Mimino je v břiše a snad je všechno v pořádku," říkal veslař.

"Od dojetí závodu jsem spal snad jen čtyři hodiny. Teď ale musím být v pohotovosti, kdyby se jelo do porodnice," tvrdil 29letý veslař, jenž zisk druhého olympijského stříbra sice stihl lehce oslavit, hlavní akce jej ale teprve čekají. "Jako před dvěma lety to nejspíše spojím. Oslavu medaile i narození dítěte," řekl Synek, který už má s manželkou Pavlou dceru Alici. Ta se narodila před dvěma lety, bezprostředně po veslařově návratu ze zlatého mistrovství světa na Novém Zélandu.

V Londýně obhájil stříbrnou pozici z minulých her v Pekingu. "Už mi kamarádi psali, že ještěže jsem byl zase druhý, alespoň se děti nebudou o olympijské medaile hádat," usmíval  Synek. "Jsem ale moc rád, že po mně v Londýně převzaly medailovou štafetu děvčata, hlavně Mirce Knapkové jsem to zlato moc přál. Sledoval jsem ten její závod z břehu na kole a hodně si to užil," vyprávěl český skifař, pro nějž osobně bylo moc důležité, že jeho stříbrný závod viděl na vlastní oči maminka. "Za to jsem byl opravdu moc rád."

S medailí už má spoustu zážitků. "Všude ji nosím sebou. Když jsem dorazil do Českého domů, rozpoutalo se tam davové šílenství," vyprávěkl op řijetí spojeném s dárkem v podobě šestikilového hamburgeru. "Rozporcoval se jako dort a snědl do posledního sousta," usmíval se Synek.

"Všude byla neuvěřitelná spousta fanoušků, kteří se se mnou chtěli fotit, nebo žádali podpis. Když jsem medali vyndal v Londýně na ulicí, okamžitě se utvořil houf lidí, kteří si ji chtěli zblízka prohlídnout," vyprávěl Synek, jenž šokoval i kontrolu na letišti, když vytáhl z kapsy olympijské stříbro a poslal je do rentgenu. "Docela tam valili oči."

Reklama