Hlavní obsah

Loeb udržuje v Austrálii těsné vedení

PERTH

Ve strhující souboj dvou jezdců, který zbytek startovního pole sleduje spíše z povzdálí, se změnila druhá etapa Australské rallye. Francouzský pilot týmu Citroën Sebastien Loeb si po druhém dnu soutěže udržuje jen těsné vedení před Norem Solbergem se subaru. Do třetí etapy vstoupí i obě fabie, Auriol figuruje na 12., Gardemeister na 13. místě.

Foto: Citroën

Sebastien Loeb na trati druhé etapy Australské rallye.

Článek
Fotogalerie

Před dvěmi závěrečnými supererzetami měl po osmi rychlostních zkouškách v okolí australského Perthu jak Loeb, tak Solberg na kontě po čtyřech nejrychlejších časech a čtyřech druhých místech. Závěrečné dva úseky pak zvládl nejrychleji Francouz, náskok na svého rivala však zvětšit nedokázal. Norský pilot ztrácí po druhém dni soutěže pět sekund.

Třetí Brit Richard Burns ztrácí na vedoucího jezdce téměř minutu a půl. Loebův výkon s překvapením sledují i samotní účastníci soutěže, hlavně proto, že Francouz jede v Austrálii teprve podruhé v kariéře.

Jezdci týmu Škoda Motorsport, Francouz Didier Auriol a Fin Toni Gardemeister, v soutěži i nadále pokračují na 12., resp. 13. místě. Auriolovi, jenž vstupoval do druhé etapy na desátém místě se nevydařila 12. RZ, po níž se o dvě místa propadl. Po zavěrečném měřeném úseku druhého dne ztrácí na svého krajana Loeba téměř sedm minut, Gardemeister už více než osm minut.

Australská rallye - po 2. etapě
PořadíJezdecČas
1.Loeb (Fr./Citroën)2:32,04 hod.
2.Solberg (Nor./Subaru)+ 5 s
3.Burns (Brit/Peugeot)+ 1:25,8 min.
4.Märtin (Est./Ford)+ 1:53,1
5.McRae (Brit./Citroën)+ 2:19,5
6.Mäkkinen (Fin./Subaru)+ 2:20,9
7.Sainz (Šp./Citroën)+ 2:26,8
8.Rovanperä (Fin./Peugeot)+ 2:54,2
9.Loix (Bel./Hyundai)+ 5:17,8
10.Duval (Bel./Ford)+ 5:55,1
...
12.Auriol (Fr./Škoda)+ 6:55,7
13.Gardemeister (Fin./Škoda)8:02,2

Reklama

Související témata: