Hlavní obsah

Zanardi z další nehody strach nemá

MONZA (Itálie)

Italský automobilový závodník Alessandro Zanardi, který před dvěma lety při kolizi přišel o obě dolní končetiny, se při závodech evropské série cestovních vozů další nehody nebojí. "Závodím, protože mě to baví. Vím, že nikdy nemůžu zažít podobnou nehodu. Už si nemohu zlomit obě nohy, protože už je nemám," odvětil na otázku jednoho z reportérů.

Foto: ČTK

Italský závodník Alessandro Zanardi ve svém speciálně upraveném voze

Článek

Zanardi po tragické nehodě při závodech série CART na okruhu v německém Lausitzu na tomtéž okruhu symbolicky dojel třináct kol, které mu před dvěma lety chyběly do konce závodu. Nyní se však vrací k regulérním závodům na velmi rychlé trati v italské Monze.

"Je skvělý pocit znovu závodit v Monze," svěřil se šestadvacetiletý Ital, který na okruhu u Milána naposledy závodil v roce 1999, kdy působil ve formuli jedna ve stáji Williams. Poslední závod

Zanardi však zároveň bez náznaku smutku oznámil, že tohle je jeho poslední závod. "Je spousta věcí mimo okruhy, které teď dělám. Jsem schopen dělat všechno jako normální lidé, třeba si svého syna Nicola zvednout na ramena," dodal.

Reklama