Hlavní obsah

Vršecký letos poprvé vyhrál závod ME tahačů

NÜRBURGRING

Foto: Buggyra

David Vršecký s vozem Buggyra.

Článek

Český jezdec David Vršecký vybojoval první vítězství v letošní sezóně mistrovství Evropy tahačů. Na Nürburgringu v sobotu úřadující šampión z týmu Buggyra vyhrál jízdu s hendikepem, v předchozím pohárovém závodě dojel čtvrtý. Adam Lacko s vozem MAN si připsal šesté a osmé místo.

Ukončil čekání na triumf 

Vršecký ukončil letošní čekání na triumf. Dosud měl na kontě dvě druhá místa a jedno třetí, hned v prvním závodě v Misanu navíc přišel o vítězství kvůli penalizaci za překročení povolené rychlosti. V sobotu proto zářil spokojeností.

"Vyhrál jsem poprvé s autem, na jehož konstrukci jsem se podílel. Navíc v přímém souboji s Antoniem Albacetem," jmenoval španělského lídra seriálu, který v Německu dojel s tahačem MAN dvakrát druhý. "Jsem hodně unavený, ale maximálně spokojený," řekl Vršecký.

Po šestém místě v tréninku vytěžil Vršecký v první pohárové jízdě z diskvalifikace Jochena Hahna a technických problémů Markuse Östreicha. Druhý závod, ve kterém si osm nejrychlejších jezdců prohazuje místa na startovním roštu, měl pevně ve svých rukách.

Hned po startu v čele 

Hned po startu se prodral do čela, když vytěžil maximum ze souboje stájového kolegy Uweho Nittela s Alexandrem Lvovem a Lackem. "Byl to hezký pocit. Vzápětí jsem za sebou zaregistroval Albaceteho a začal se připravovat na těžký boj," vyprávěl Vršecký.

"Měl jsem Antonia neustále na zadním spoileru. Podobné souboje mě strašně berou. Najednou jsem byl v cílové rovince posledního kola. Vítězství o půl sekundy potěšilo více, než kdybych Antoniovi naložil kolo," dodal český jezdec.

Čtvrtý závod ME tahačů na Nürburgringu (Německo):
První jízda: 1. Levett (Angl./MAN) 25:39,699, 2. Albacete (Šp./MAN) -3,629, 3. Bösiger (Švýc./Renault) -5,967, 4. Vršecký (ČR/Buggyra) -10,717, ...6. Lacko (ČR/MAN) -18,432.
Druhá jízda: 1. Vršecký 25:14,114, 2. Albacete -0,476, 3. Bösiger -1,154, ...8. Lacko -41,322.
Pořadí ME: 1. Albacete 156 b., 2. Bösiger 140, 3. Hahn (Něm./MAN) 129, 4. Vršecký 97, ...8. Lacko 50.

Reklama