Hlavní obsah

Lacko zvítězil v EP tahačů

BARCELONA

Adam Lacko s tahačem MAN vybojoval v sobotním závodu Evropského poháru na Katalánském okruhu u Barcelony v kategorii Race Trucks své první vítězství v kariéře. Devatenáctiletý jezdec vyhrál oba bodované závody a v průběžném pořadí poskočil na druhé místo.

Foto: PRÁVO

Adam Lacko na archivním snímku.

Článek

V kvalifikačním závodě, který je hodnocen polovičním počtem bodů, Lacko dlouho bojoval o první místo s Lutzem Bernauem i stájovým kolegou Egonem Allgäuerem. "Podařilo se mi Bernaua setřást a on nakonec ani do cíle nedojel," liboval si Lacko.

Hlavní pohárový závod měl klidnější průběh. "Hned po startu jsem rychle vyrazil, abych se nenamotal do nějaké strkanice a až do cíle jsem před sebe už nikoho nepustil," hlásil z Barcelony šťastný Lacko.

Komplikace Buggyry

V hlavní kategorii Super Race Truck se dnes jely sice jen měřené tréninky, ale o dramatické chvíle nebyla nouze. Nedlouho před tréninkem totiž komisaři nechali nečekaně přezout pneumatiky na všech třech vozech Buggyra, které tak odjely trénink na nevyladěných vozech.

Vršeckého a spol. to stejně nezastavilo. "Chci všem ukázat, že ani s pomocí komisařů nás soupeři nemůžou porazit. Převálcujeme je i na cizích pneumatikách," prohlásil David Vršecký před tréninkem a svůj slib splnil. Nejlepší měřený trénink měl jeho francouzský kolega Ludovic Faure, český pilot skončil druhý a třetí buggyra Antonia Albaceteho dojela čtvrtá.

Dvakrát se v neděli pojede o cenné body v obou kategoriích. Do bojů v Lackově třídě znovu nezasáhne další český závodník František Vojtíšek, který v Barceloně nestartuje po kolizi v minulém závodě, po níž má zdemolovaný vůz.

EP tahačů - Katalánský okruh, Barcelona
Race Trucks
Kvalifikační jízda:
1. Lacko (ČR/MAN)16:21,241 min.
2. Allgäuer (Rak./MAN)+ 0,471
3. J. Rodrigues (Port./MAN)+ 2,520
Pohárový závod:
1. Lacko (ČR/MAN)24:22,472
2. Allgäuer (Rak./MAN)+ 5,158
3. J. Rodrigues (Port./MAN)+ 7,204
Průběžné pořadí:
1. Allgäuer (Rak./MAN) 64, 2. Lacko (ČR/MAN 62
Super Race Trucks
Měřený trénink:
1. Faure (Fr./Buggyra)1:31,254
2. Vršecký (ČR/Buggyra)1:31,417
3. Östreich (Něm./VW)1:31,426
4. Albacete (Šp./Buggyra)1:31,613

Reklama

Související témata: